Prydgræs: Tips til plantning af skiftegræs i din have

Indholdsfortegnelse:

Prydgræs: Tips til plantning af skiftegræs i din have
Prydgræs: Tips til plantning af skiftegræs i din have

Video: Prydgræs: Tips til plantning af skiftegræs i din have

Video: Prydgræs: Tips til plantning af skiftegræs i din have
Video: Planting the Most Glorious Ornamental Grasses!!! 😍🌾💚 // Garden Answer 2024, Kan
Anonim

Switchgrass (Panicum virgatum) er et opretstående præriegræs, der producerer fjeragtige sarte blomster fra juli til september. Den er almindelig i Midtvestens prærier og er udbredt på savanner i det østlige USA. Der er flere varianter af skiftegræs at vælge imellem, og dets høje tolerance over for forskellige plantesteder gør prydgræs til et godt valg til ethvert landskab. Plantning af skiftegræs giver højde, flow og dramatik og bringer det hele til den dekorative have.

Hvad er Ornamental Switchgrass?

Dette klumpede græs kan blive 4 til 6 fod (1-2 m.) højt. Den har fint bladet blade og producerer en fjeragtig blomsterstand i sensommeren, som kan være dyb rød eller lilla. Blomsterfanen vil holde sig langt ind i efteråret og bærer blanke røde frø. Løvet er blågrønt det meste af tiden og giver en tåge af blød farve i landskabet. Switchgrass er en flerårig plante, der har en utrolig alsidighed og hårdførhed, som vokser godt i USDA-zonerne 5 til 9.

Switchgrass Varieties

Succesfulde prydplanter gennemgår forædling og udvikling for at øge ønskværdige egenskaber og minimere problemer. Der er flere tilgængelige kultivarer:

  • Cloud Nine og NorthVind er 5 til 6 fod (1,5-2 m.) høje eksemplarer.
  • Dallas Blues er den højeste sort med en højde på 6 til 8 fod (omkring 2 m.) og har et blåt til lilla løv med frøhoveder på 5 cm.) lang.
  • Heavy Metal er en stiv plante med metalliske blå klinger.
  • Shenandoah er den mindste af switchgrass-varianterne med en størrelse på mellem 61-91 cm.
  • Rotstrahlbush og Warrior er blot et par af flere andre kultivarer, du bør overveje til din have.

Sådan planter man skiftegræs

Når du planter skiftegræs, skal du overveje højden af græsset og placere det på bagsiden eller kanterne af et havebed, så det ikke dækker mindre planter. Spredningen er også en overvejelse, men som en klumpende sort er skiftegræs aldrig mere end halvt så bredt, som det er højt. Plant switchgrass i en gruppe med en afstand på mindst 12 tommer (31 cm) fra hinanden, og de vil vokse sammen til en interessant bevægelig skærm.

Før plantning af vekselgræs skal stedet være godt dyrket for at rumme den lange pælerod, som til sidst vil blive 3 meter lang eller mere. Den modne størrelse kan få gartneren til at undre sig over, om der vokser skiftegræs i potter. Svaret ville være ja og nej. Unge planter er ideelle til containerinteresse, men de tykke jordstængler vil hurtigt fylde små potter. Modne prøver kræver en stor, tung, dyb potte. Du bliver også nødt til at give græsset mere vand i potte end jordplantede prøver.

Denne plante nyder fuld sol til delvis skygge. Den er tolerant overfors alteksponering og korte tørkeperioder. Du kan plante skiftegræs i moderat fugtig jord eller endda tørre forhold. Switchgrass trives i sand-, ler- eller muldjord. Jorden skal være godt drænet og have et minimum af næringsstofniveauer. Når det så er sagt, er det altid en god idé at inkorporere organisk stof i plantehullet, såsom kompost.

Switchgrass er sat i jorden på samme niveau, som det blev dyrket i planteskolepotten. Planten frøer kraftigt, og du kan muligvis finde babyer i din have. Det anbefales at mulde tykt for at forhindre frøplanter eller fjerne blomsterhovederne.

Care of Switchgrass

Som en hjemmehørende art er planten velegnet til at vokse vildt og behøver ikke nogen særlig supplerende pleje. Du kan inkorporere gødskning i det tidlige forår, men det er egentlig kun nødvendigt på de dårligste jorder. Fjern alle konkurrerende plante- og ukrudtsarter, og læg organisk mulch omkring plantens bund. Dette vil spare fugt, forhindre yderligere ukrudt og gradvist berige jorden.

Switchgrass kan dø tilbage om vinteren, men rhizomet vil forblive i live under jorden, især hvis planterne er muldet. Du kan dele planten med et par års mellemrum for at producere nye planter. For at få det bedste udseende skal planten klippes tilbage til inden for et par inches (8 cm.) fra jordlinjen sidst på vinteren til det tidlige forår. Dette vil tillade luften at cirkulere bedre og sollys at trænge ind til den nye vækst.

Anbefalede: