Information om sorte oliesolsikkefrø og sorte frøsolsikkeplanter

Indholdsfortegnelse:

Information om sorte oliesolsikkefrø og sorte frøsolsikkeplanter
Information om sorte oliesolsikkefrø og sorte frøsolsikkeplanter

Video: Information om sorte oliesolsikkefrø og sorte frøsolsikkeplanter

Video: Information om sorte oliesolsikkefrø og sorte frøsolsikkeplanter
Video: How to Grow Black Oil Sunflowers 2024, Kan
Anonim

Solsikker giver nogle af de muntreste blomster. De kommer i en bred vifte af højder og blomstringsstørrelser samt farver. Det gigantiske blomsterhoved er faktisk to separate dele. Indersiden er klasen af blomster, mens de større farvede "kronblade" på ydersiden faktisk er beskyttende blade. Blomsterne i midten bliver til frø, når planten er næsten færdig til sæsonen. Solsikkefrø af sort olie er favoritten til fodring af vilde fugle og til fremstilling af solsikkeolie.

Typer af solsikkefrø

Der er to slags solsikker, der dyrkes kommercielt: oliefrøsolsikker og konfektsolsikker.

Oliefrøblomster dyrkes til olieproduktion og fuglefrø. Solsikkeolie har et lavt indhold af mættet fedt og har ikke en stærk smag. Det vokser i popularitet på grund af dets hjertesunde ry.

Konfektionssolsikker producerer frø, der er store grå og sortstribede frø, der sælges til snacks. De sælges enten i skal, ristede eller s altede, eller afskallede til salater og bagning. Adskillige varianter bruges til konfektfrø, men primært den sorte Peredovic-solsikke dyrkes til oliefrø.

Sorte Peredovik-solsikker

Solsikkefrø er norm alt en blanding affarver, og nogle er stribede. De sorte solsikkefrø rummer mest olie, og den russiske kultivar, Black Peredovik solsikke, er oliefrøsolsikker, der bruges mest. Den blev avlet som en afgrøde til produktion af solsikkeolie. De sorte Peredovik solsikkefrø er mellemstore og dybsorte.

Dette solsikkefrø med sort olie har mere kød end et almindeligt solsikkefrø, og det ydre skal er blødere, så selv mindre fugle kan knække ind i frøet. Det er bedømt som nummer et foder til vilde fugle af U. S. Fish and Wildlife Service. Det høje olieindhold i sorte Peredovik solsikkefrø er vigtigt for fugle om vinteren, da de vil sprede olien på deres fjer, hvilket øger opdriften og holder dem tørre og varme.

Andre sortoliesolsikkefrø

Når solsikkehovedet modnes, bliver blomsterne til frø. Disse solsikkefrø kan have en række forskellige nuancer, men det er sjældent at have sorte.

Red Sun-solsikkekultivaren har overvejende sorte frø, ligesom Valentine-solsikke. Der er altid et par brune eller stribede solsikkefrø, og disse kultivarer dyrkes ikke for olie, ligesom den sorte Peredovic-solsikke.

Selv de almindelige eller hjemmehørende solsikker kan producere sorte frø blandet med de andre farver. Disse vil gå først, hvis du lader solsikkehovedet ud for at spise. Egern, gnavere og fugle vil spise de sorte solsikkefrø før noget andet på grund af det højere kalorie- og fedtindhold.

Anbefalede: