Rose Mosaic - How To Treat Rose Mosaic Virus

Indholdsfortegnelse:

Rose Mosaic - How To Treat Rose Mosaic Virus
Rose Mosaic - How To Treat Rose Mosaic Virus

Video: Rose Mosaic - How To Treat Rose Mosaic Virus

Video: Rose Mosaic - How To Treat Rose Mosaic Virus
Video: Rose Mosaic Virus Disease and the Heat Therapy Program at Florida Southern College 2024, Kan
Anonim

Af Stan V. GriepAmerican Rose Society Consulting Master Rosaarian – Rocky Mountain District

Rosenmosaikvirus kan skabe kaos på bladene på en rosenbusk. Denne mystiske sygdom angriber typisk podede roser, men kan i sjældne tilfælde påvirke upodede roser. Fortsæt med at læse for at lære mere om rosenmosaiksygdom.

Identifikation af rosemosaikvirus

Rosenmosaik, også kendt som prunus nekrotisk ringpletvirus eller æblemosaikvirus, er en virus og ikke et svampeangreb. Det viser sig som mosaikmønstre eller takkede kanter på bladene af gult og grønt. Mosaikmønsteret vil være mest tydeligt om foråret og kan falme om sommeren.

Det kan også påvirke rosenblomsterne og skabe forvrængede eller forkrøblede blomster, men det påvirker ofte ikke blomsterne.

Treating Rose Mosaic Disease

Nogle rosengartnere vil grave busken og dens jord ud, brænde busken og kassere jorden. Andre vil simpelthen ignorere virussen, hvis den ikke har nogen effekt på rosenbuskens blomstringsproduktion.

Jeg har ikke haft denne virus dukket op i mine rosenbede indtil nu. Men hvis jeg gjorde det, vil jeg anbefale at ødelægge den inficerede rosenbusk i stedet for at tage en chance for, at den spreder sig i rosenbedene. Min begrundelse er, at derer en diskussion om, at virussen spredes gennem pollen, så det at have inficerede rosenbuske i mine rosenbede øger risikoen for yderligere infektion til et uacceptabelt niveau.

Mens det antages, at rosenmosaik kan spredes med pollen, ved vi med sikkerhed, at det spredes gennem podning. Ofte vil grundstammerrosenbuske ikke vise tegn på at være inficeret, men vil stadig bære virussen. Den nye scion-bestand vil derefter blive inficeret.

Desværre, hvis dine planter har rosenmosaikvirus, bør du ødelægge og kassere rosenplanten. Rosemosaik er i sagens natur en virus, der bare er for svær at erobre i øjeblikket.

Anbefalede: