Mosaic Virus In Cannas - Tips til at håndtere en Canna med Mosaic Virus

Indholdsfortegnelse:

Mosaic Virus In Cannas - Tips til at håndtere en Canna med Mosaic Virus
Mosaic Virus In Cannas - Tips til at håndtere en Canna med Mosaic Virus

Video: Mosaic Virus In Cannas - Tips til at håndtere en Canna med Mosaic Virus

Video: Mosaic Virus In Cannas - Tips til at håndtere en Canna med Mosaic Virus
Video: How to save your Canna lily | Canna Rust | Puccinia thaliae 2024, Kan
Anonim

Cannas er smukke, prangende blomstrende planter, der har en velfortjent plads i mange gartneres baghaver og hjem. Velegnet til både havebede og containere og kræver meget lidt vedligeholdelse, cannas er avlet til at have både spektakulære blomster og løv. Fordi de er sådanne all-around vindere i haven, kan det være særligt ødelæggende at opdage, at dine cannaer er inficeret med sygdom. Fortsæt med at læse for at lære mere om genkendelse af mosaikvirus i cannas, og hvordan man håndterer mosaik på cannaplanter.

Hvad er Canna Mosaic Virus?

Der er adskillige mosaikvirus derude. Den, der inficerer cannas og ofte omtales som Canna Mosaic Virus, er også kendt som Bean Yellow Mosaic Virus. Når den inficerer cannas, forårsager denne virus gule pletter eller chlorose af plantens blade mellem årerne. Til sidst kan dette føre til plantehæmning og død.

Hvad forårsager mosaik på Canna-planter?

Mosaikvirus i cannas spredes norm alt af bladlus. Det kan også spredes ved formering af allerede inficeret plantemateriale. Hvis en plante både er inficeret med mosaikvirus og inficeret med bladlus, er risikoen for sygdommenspredning til nærliggende planter er meget høj.

Sådan behandler man en canna med mosaikvirus

Desværre er der ingen biologisk eller kemisk behandling for en cannaplante inficeret med mosaikvirus. Undersøg omhyggeligt kannaer, før du køber dem, for at sikre dig, at du ikke starter med en inficeret plante.

Den bedste ting at gøre, hvis din plante er inficeret, er at fjerne de berørte dele af den. Dette kan involvere at ødelægge hele anlægget.

Hvis planten også er angrebet af bladlus, skal du straks adskille alle nærliggende planter og dræbe eventuelle bladlus, du finder på dem.

Hvis du formerer cannas med stiklinger, skal du først studere bladene omhyggeligt for tegn på mosaikvirus for at sikre, at du ikke selv spreder sygdommen ved et uheld.

Anbefalede: