Sådan behandler du blomstrende råd på squash

Indholdsfortegnelse:

Sådan behandler du blomstrende råd på squash
Sådan behandler du blomstrende råd på squash

Video: Sådan behandler du blomstrende råd på squash

Video: Sådan behandler du blomstrende råd på squash
Video: How do you treat blossom end rot on squash & zucchini? 2024, Kan
Anonim

Mens blomstrende råd almindeligvis opfattes som et problem, der påvirker tomater, påvirker det også squashplanter. Squashblomstrende enderåd er frustrerende, men det kan forebygges. Lad os se på nogle tips til behandling af blomstrende råd.

Årsager til Squash End Rot

Årsagerne til squash-enderåd er enkle. Squashblomstens enderåd opstår på grund af calciummangel. Calcium hjælper en plante med at skabe en stabil struktur. Hvis en plante får for lidt calcium, mens frugten udvikler sig, er der ikke nok til at opbygge cellerne tilstrækkeligt på frugten. Især bunden af frugten, som vokser hurtigst, får ikke nok calcium.

Når frugten bliver større, begynder cellerne at kollapse, begyndende med de svageste celler i bunden. Ved placeringen af squashblomsten sætter råd ind, og en sort fordybning vises.

Mens årsagerne til squash-enderåd ikke vil gøre squashen farlig at spise, får manglen på calcium ofte frugten til at modnes for tidligt, og squashen vil ikke smage særlig godt.

Blossom End Rot Treatment

Der er et par ting, du kan prøve til behandling af blomstrende råd. Husk, at alle disse behandlinger skal udføres, før squashblomstens enderåd opstår. Når frugten erberørt, kan du ikke rette det.

Vand jævnt – Hvis planten gennemgår drastiske ændringer i mængden af vand, den får, er den muligvis ikke i stand til at optage det calcium, den har brug for på det afgørende tidspunkt, hvor frugten er ved at blive dannet. Vand jævnt, ikke for meget eller for lidt.

Tilføj den rigtige slags gødning – Tilføj en gødning med lavt nitrogenindhold til jorden, før du planter. For meget nitrogen vil forårsage ubalance i væksten mellem rødderne og bladene. Hvis bladene vokser for hurtigt, har planten ikke nok rødder til at optage calcium, som squashfrugten skal bruge.

Tilføj kalk – Jordens pH skal være mellem 6,0 og 6,5 for optimal calciumoptagelse. Brug kalk til at afbalancere din jords pH, hvis den er for lav.

Tilføj gips – Gips hjælper med at tilføre calcium til jorden og vil gøre dette næringsstof lettere tilgængeligt.

Fjern frugten og løs problemet – Hvis squashblomstens enderåd viser sig, skal du fjerne den berørte frugt og bruge en calciumrig bladspray på planten. Dette vil sikre, at den næste runde squash, som planten vokser, vil have tilstrækkelig calcium til at vokse korrekt.

Årsagerne til squash-enderåd er meget enkle, og behandling af blomstrende råd er let nok, når du kender kilden til problemet.

Anbefalede: