Er din Schefflera for langbenet: Årsager til, at paraplyplanten bliver langbenet

Indholdsfortegnelse:

Er din Schefflera for langbenet: Årsager til, at paraplyplanten bliver langbenet
Er din Schefflera for langbenet: Årsager til, at paraplyplanten bliver langbenet

Video: Er din Schefflera for langbenet: Årsager til, at paraplyplanten bliver langbenet

Video: Er din Schefflera for langbenet: Årsager til, at paraplyplanten bliver langbenet
Video: All you need to know about Schefflera Arboricola 2024, Kan
Anonim

Er din schefflera for langbenet? Måske var den pæn og busket på et tidspunkt, men nu har den mistet meget af sit løv og har brug for hjælp. Lad os tage et kig på, hvad der forårsager langbenede schefflera-planter, og hvad du kan gøre for at forbedre deres udseende.

Hvorfor er min Schefflera langbenet?

Der er mange grunde til, at din paraplyplante bliver langbenet. Med ældre planter er det naturligt, at de ældre modne falder fra. Bladfald er også forårsaget af pludselige ekstreme temperaturer, såsom koldt og varmt træk nær døråbninger, fra aircondition eller varmeventiler.

Hvis du holder din plante for tør eller endda for våd, kan det også få dens løv til at falde af. Vær forsigtig med løv, der er faldet, fordi schefflera indeholder calciumoxalat, som er giftigt for katte og hunde.

Fixering af lange Schefflera-planter

Der er et par ting, du kan gøre for at ordne dine lange schefflera-planter. Hvis du vil fikse din benede plante og formere sig på samme tid, kan du bruge luftlag til at formere. Dette er en langsommere metode, men det vil resultere i en rodfæstet stikling, som du kan skære planten af og potte op. Når du har skåret den rodfæstede sektion af, vil den originale plante begynde at vise ny vækst og forgrene sig.

Hvis du er ligeglad med at lave flere planter og bare vil gøre din plante mere busket,kan beskære med det samme. Beskæring af lange schefflera-planter er en effektiv måde at fikse en langbenet plante på, og disse planter reagerer godt på beskæring.

Klip blot ethvert område, der virker langbenet, og nye grene vil vokse fra disse områder. Hvis du vil fremskynde, hvor hurtigt din plante vil komme sig, skal du placere planten udendørs i sommermånederne.

Det øgede lys og luftfugtighed udendørs vil forstærke din scheffleras vækst. Du kan endda give din schefflera endnu en let trimning inden sensommeren for at tilskynde til yderligere buskighed, hvis du ønsker det.

Bemærk også, at hvis du har din schefflera på et mørkt sted, vil den ikke vokse tæt og vil se mindre fuld ud, end du kunne tænke dig. Hvis din plante tilsyneladende ikke har for mange blade, og bladene er placeret ret langt ude på stilken, får din plante muligvis ikke nok lys. Sørg for at dyrke din plante i lyst, indirekte lys tæt på et vindue for de bedste resultater. Noget direkte sol er fint, men undgå fuld sol.

For at opsummere, hvis din paraplyplante er ved at blive langbenet, kan du enten luftlagre for at formere, beskære din plante og øge lyset, den modtager. Du får en busket schefflera igen på ingen tid!

Anbefalede: