Peach 'Santa Barbara' Info – Lær om Santa Barbara Peach Care

Indholdsfortegnelse:

Peach 'Santa Barbara' Info – Lær om Santa Barbara Peach Care
Peach 'Santa Barbara' Info – Lær om Santa Barbara Peach Care

Video: Peach 'Santa Barbara' Info – Lær om Santa Barbara Peach Care

Video: Peach 'Santa Barbara' Info – Lær om Santa Barbara Peach Care
Video: Why I'm removing most of the peaches from my tree... 2024, Kan
Anonim

For en velsmagende, sød og stor fersken er Santa Barbara et populært valg. Det, der gør denne sort unik, er ikke kun den høje kvalitet af frugten, men det faktum, at den har et lavt afkølingsbehov. Det er en fantastisk mulighed for gartnere i områder med en mild vinter, såsom Californien.

Om Santa Barbara Peaches

Santa Barbara ferskentræer er en ret ny udvikling inden for frugtavl. Fersknerne blev først opdaget som en sport, der voksede på et Ventura ferskentræ i det sydlige Californien. En sport er en gren med frugt, der er forskellig fra resten af frugten på træet.

Forskere opdagede hurtigt, at den nye sport lignede Elberta-sorten, en fersken kendt for sin høje kvalitet, meget søde smag og gode tekstur. Hvordan den adskilte sig fra Elberta var dog i dens lave chill-krav. Disse træer har kun brug for 200 til 300 timer, mens Elberta kræver 400 til 500.

Den nye sport fik snart navnet Santa Barbara og blev introduceret til avlere i Californien, som var klar til en så velsmagende frugt, som faktisk kunne dyrkes i deres klima. Fersknerne er store med gult kød. De er fristen og har et højt sukkerindhold. Santa Barbara ferskner er bedstspist frisk og holder ikke længe af træet, men de kan på dåse.

Sådan dyrker man Santa Barbara Peaches

Santa Barbara ferskenpleje er meget ligesom det for ethvert andet ferskentræ. Giver du den de rette omgivelser og betingelser, vil den trives og give en stor høst. Sæt dit træ på et sted med fuld sollys og jord, der dræner og ikke efterlader det i stillestående vand. Sørg for, at den har plads til at vokse til 15 eller 25 fod (4,5-7,5 m.) høj.

Vand dit Santa Barbara ferskentræ regelmæssigt i den første sæson og derefter kun efter behov. Brug gødning en eller to gange om året, men skift også din jord med kompost før plantning, hvis den er svag.

Du behøver ikke at få en anden sort ferskentræ for at bestøve det, da dette træ er selvfrugtbart. Beskær ferskentræet hvert år sidst på vinteren eller det tidlige forår for at bevare dit træs form og sundhed. Vær klar til at høste dine ferskner om midsommer.

Anbefalede: