Cikoriedyrkning i potter: pleje af cikoriedyrkning i container

Indholdsfortegnelse:

Cikoriedyrkning i potter: pleje af cikoriedyrkning i container
Cikoriedyrkning i potter: pleje af cikoriedyrkning i container

Video: Cikoriedyrkning i potter: pleje af cikoriedyrkning i container

Video: Cikoriedyrkning i potter: pleje af cikoriedyrkning i container
Video: How to grow chicory from seed. 2024, Kan
Anonim

Cikorie kan virke som endnu et ukrudt, der vokser vildt over hele USA og store dele af Canada, men det er velkendt for mange som en grøn salat eller en kaffeerstatning. Generationer af urtelæger har brugt denne traditionelle urt som behandling for sygdomme lige fra mavebesvær og gulsot til feber og galdesten. Dyrkning af pottecikorieplanter er en fantastisk måde at nyde dem tæt på og i små rum. Læs videre for at lære mere.

Om containerdyrket cikorie

I haven er cikorie værdsat for sine strålende, blå blomster, som faktisk kan være mere hvide eller lyserøde, afhængigt af pH-niveauet i din jord. Cikorie er let at dyrke, men den har lange pælerødder ligesom sin fætter, den velkendte gule mælkebøtte. Hvis du bruger rødderne, gør plantning af cikorie i potter planten let at høste. Hvis du dyrker cikorie til bladene, kan cikorie i en beholder bekvemt placeres lige uden for din køkkendør.

Pleje af cikorieplanter i potte

Plant cikoriefrø om foråret eller sommeren, og høst derefter planten cirka tre måneder senere. Hvis du bor i et varmt klima, så plant i sensommeren og høst om foråret. Hvis du foretrækker det, kan du starte med en lille plante ved endrivhus eller planteskole, der er specialiseret i urter.

Vælg en beholder med et drænhul i bunden. Brug en dyb beholder, hvis du planlægger at dyrke cikorie til rødderne. Fyld beholderen med en veldrænet potteblanding af god kvalitet.

Som de fleste krydderurter har cikorie ikke brug for meget gødning, og for meget kan gøre planten svag og floppy. Lidt kompost blandet i jorden ved såning er norm alt tilstrækkeligt. Hvis planten ser ud til at have brug for lidt hjælp, så brug en vandopløselig gødning eller fiskegødning fortyndet til halv styrke.

Cikorie har brug for mindst seks timers sollys om dagen. Hvis du bor i et varmt klima, skal du placere cikorieplanter i potte et sted, hvor eftermiddagen er skyggefuld.

Høst cikorierødder ved at trække dem lige op af pottejorden. Høst cikorieblade ved at skære dem i jordhøjde, når de er møre - norm alt omkring 6 til 8 tommer (15-20,5 cm.) lange. Hvis du venter for længe, bliver bladene ubehageligt bitre.

Anbefalede: