Peach 'Pix Zee' Cultivar: Growing A Pix Zee Miniature Peach Tree

Indholdsfortegnelse:

Peach 'Pix Zee' Cultivar: Growing A Pix Zee Miniature Peach Tree
Peach 'Pix Zee' Cultivar: Growing A Pix Zee Miniature Peach Tree

Video: Peach 'Pix Zee' Cultivar: Growing A Pix Zee Miniature Peach Tree

Video: Peach 'Pix Zee' Cultivar: Growing A Pix Zee Miniature Peach Tree
Video: Planting a Miniature Peach Tree! 🍑🧡// Garden Answer 2024, Kan
Anonim

I de senere år har voksende interesse for havearbejde og selvforsyning ført til etableringen af en ny bevægelse i at dyrke din egen mad. Nu, mere end nogensinde, kan man finde entusiastiske gartnere, der dyrker mad i selv de mindste rum. Med dette er populariteten af dværgsorter af frugttræer steget i vejret. "Pix Zee" dværgferskentræet er blot et eksempel på den måde, hvorpå hjemmeavlere nu er i stand til at høste lækre friske frugter direkte fra deres gårdhaver, balkoner og containerbeplantninger.

Hvad er en Pix Zee Peach?

Som navnet antyder, er 'Pix Zee' en række små, dværg ferskentræer. På grund af dens kompakte størrelse, der ofte ikke når mere end 2 meter høj, er Pix Zee ferskner de perfekte kandidater til hjemmegartnere, der ønsker at begynde at dyrke frugt, men mangler adgang til de større pladser, der kræves for at etablere større frugttræer. Ikke alene gør denne faktor træerne til ideelle kandidater til vækst i byhaver, men den gør dem også til et godt valg for avlere, der ønsker at dyrke ferskentræer i containere.

Hårdfør til USDA-dyrkningszone 6 til 9, Pix Zee-ferskentræet vil kræve mindst 400 chill-timerhele den kølige sæson for at blomstre og sætte frugt. Selvom bestøvning kan forstærkes af tilstedeværelsen af flere ferskentræer på blomstringstidspunktet, er Pix Zee-træer selvfertile (selvfrugtbare) og behøver ikke et bestøvertræ.

Growing a Pix Zee Miniature Peach Tree

Da denne sort af fersken ikke kan dyrkes som frø, bliver avlerne nødt til at anskaffe Pix Zee miniature ferskentræer. Selvom det nogle gange er muligt at finde disse planter lok alt på planteskoler eller havecentre, kan nogle gartnere, der ønsker at dyrke denne sort, være nødt til at bestille online. Når du bestiller online, skal du sørge for kun at bestille fra velrenommerede kilder for at modtage sunde og sygdomsfrie planter.

At dyrke dette træ er meget som at plante enhver anden ferskenkultivar. Pix Zee vil trives på et veldrænende sted i direkte sollys. Når et sted er blevet valgt, lægges rodkuglen af ferskentræet i blød i vand i mindst en time før plantning. Forbered plantestedet ved at grave og ændre et hul dobbelt så bredt og dobbelt så dybt som rodkuglen på ferskentræet. Plant træet og fyld hullet med jord, og sørg for ikke at dække træets krave.

Hvis du vælger at plante disse dværgfersken i beholdere, skal du vælge brede og dybe beholdere, der er tilstrækkelige til at understøtte den fremtidige vækst af ferskenplanten.

Når planten er blevet etableret, skal du opretholde hyppige vandings- og beskæringsregimer. Dette inkluderer beskæring af træet for at opretholde den ønskede højde og form, samt fjernelse af nogle umodne frugter som et middel til at sikre høj kvalitethøster.

Anbefalede: