At dyrke et laurbærtræ fra stiklinger: Lær, hvordan du formerer bugtestiklinger

Indholdsfortegnelse:

At dyrke et laurbærtræ fra stiklinger: Lær, hvordan du formerer bugtestiklinger
At dyrke et laurbærtræ fra stiklinger: Lær, hvordan du formerer bugtestiklinger

Video: At dyrke et laurbærtræ fra stiklinger: Lær, hvordan du formerer bugtestiklinger

Video: At dyrke et laurbærtræ fra stiklinger: Lær, hvordan du formerer bugtestiklinger
Video: How To Propagate Bay Leaf From Cuttings | Laurus Nobilis | Bay Laurel 2024, Kan
Anonim

Et modent laurbærtræ vil holde selv den mest dedikerede kok i skarpe laurbærblade i hele livet. Men hvis du har brug for mere, er det ikke svært at begynde at dyrke et laurbærtræ fra stiklinger. Læs videre for at få flere oplysninger om formering af stiklinger fra et laurbærtræ, herunder tips om at rodfæste stiklinger af laurbærtræ.

Bay Tree Formering

Laurbærtræ, også kaldet laurbær eller californisk laurbær, kan blive 75 fod (22 m.) højt. Grenene er fyldt med duftende, skinnende blade, der bruges i madlavningen. Disse træer trives i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 7 til 10. Hvis du allerede har et laurbærtræ i din baghave, ved du, at dit klima er passende for laurbærtræer og kan fortsætte med laurbærtræ-formering.

Hvis du håber på at begynde at formere stiklinger fra et laurbærtræ et andet sted, skal du først tjekke klimaet. Disse er stedsegrønne træer og vokser ret langsomt.

At dyrke et laurbærtræ fra stiklinger

Hvis du spekulerer på, hvordan du formerer bugtstiklinger, kan du være sikker på, at det ikke er svært, hvis du tager stiklingerne på det rigtige tidspunkt. Det kan tage et stykke tid at rode laurbærtræstiklinger, men du behøver ikke at have mangeudstyr.

Det første skridt i laurbærtræsformering er at tage stiklingerne. Det bør du gøre om sommeren, når træet er grønt og bøjeligt. Tag tre eller flere stiklinger, der er mindst 15 cm lange. Du ønsker, at skæringen skal være fast, men træet skal være let at bøje.

Det næste trin i, hvordan man formerer bay stiklinger, er at fjerne alle blade fra hver stikling undtagen de øverste to eller tre. Sæt derefter den afskårne ende af hver stikling i en spand vand.

Fyld lille urtepotte med groft sand og vand grundigt. Dyp de afskårne stilke i rodhormon, og stik dem derefter ned i sandet.

For at holde stiklingerne fugtige skal du dække gryden med en klar plastikpose og lukke toppen med et gummibånd. Tilføj endnu et gummibånd under læben på urtepotten.

Placer gryden på en varmemåtte, hvor den får indirekte sollys, og vent. Det vil sandsynligvis lykkes dig at rodfæste laurbærtræstiklinger om en måned eller to. Hvis du føler modstand, når du trækker, er stiklingen sandsynligvis ved at rode.

Anbefalede: