Growing Bottlebrush Grass: Sådan plejer du flaskebørstegræs i haver

Indholdsfortegnelse:

Growing Bottlebrush Grass: Sådan plejer du flaskebørstegræs i haver
Growing Bottlebrush Grass: Sådan plejer du flaskebørstegræs i haver

Video: Growing Bottlebrush Grass: Sådan plejer du flaskebørstegræs i haver

Video: Growing Bottlebrush Grass: Sådan plejer du flaskebørstegræs i haver
Video: Growing Bottlebrush Grass 2024, Kan
Anonim

Prydgræsser er populære i have- og landskabspleje, fordi de er nemme at dyrke og giver et unikt udseende, som du ikke kan opnå med blomster og enårige planter. Dyrkning af flaskebørstegræs er et godt valg til et flerårigt græs med et meget karakteristisk udseende.

Hvad er Bottlebrush Grass?

Flaskebørstegræs (Elymus hystrix) er et flerårigt græs, der er hjemmehørende i det meste af det østlige USA og Canada. Artsnavnet, hystrix, kommer fra det græske ord for pindsvin og beskriver det børstede frøhoved. Frøhovedet ligner også en flaskebørste, deraf det fælles navn for dette græs.

Græsset er grønt, men bliver brunt, når det modnes, typisk begyndende i sensommeren. Den vokser til en højde på mellem to til fem fod (0,5 til 1,5 m.). Frøhovederne vokser et godt stykke over græsbladene, som kun er omkring en fod (.5 m.) lange. Flaskebørstegræs i haver og i indfødte omgivelser har en tendens til at vokse i attraktive klumper. Den fungerer godt som kulisse i bede med kortere planter foran, eller langs gangbroer og kanter som en høj, græsklædt hæk.

Sådan dyrker man flaskebørstegræs

Pleje af flaskebørstegræs er enkelt og smukt, hvilket gørdette er et populært valg til at tilføje et interessant element til senge eller langs gangbroer. Dette græs vokser naturligt i skovklædte områder og enge, så hvis du har det rigtige miljø til flaskebørstegræs, skal du bare plante det og lade det være.

Flaskebørstegræs foretrækker sol eller delvis skygge og fugtniveauer, der er moderate til tørre. Jord til dette græs er ideelt sandet og leret, men det burde klare sig godt under de fleste jordbundsforhold. Du kan også dyrke flaskebørstegræs i beholdere, så længe der er god dræning.

Anbefalede: