Bok-choy i potte: Tips til dyrkning af bok-choy i beholdere

Indholdsfortegnelse:

Bok-choy i potte: Tips til dyrkning af bok-choy i beholdere
Bok-choy i potte: Tips til dyrkning af bok-choy i beholdere

Video: Bok-choy i potte: Tips til dyrkning af bok-choy i beholdere

Video: Bok-choy i potte: Tips til dyrkning af bok-choy i beholdere
Video: Una Introducción a la Disautonomía en Español 2024, Kan
Anonim

Bok choy er velsmagende, lavt i kalorier og rig på vitaminer og mineraler. Men hvad med at dyrke bok choy i containere? At plante bok choy i en potte er ikke kun muligt, det er utroligt nemt, og vi fortæller dig, hvordan du gør det.

Sådan dyrker man Bok Choy i containere

Bok choy er en plante af god størrelse. For at dyrke bok choy i potte skal du begynde med en potte med en dybde på omkring 20 tommer (50 cm.) og en bredde på mindst 12 tommer (30 cm.) for at dyrke én plante. Fordoble beholderens bredde, hvis du vil dyrke flere potteplanter af bok choy.

Fyld gryden med frisk, let potteblanding indeholdende ingredienser såsom finthakket bark, kompost eller tørv. Undgå almindelig havejord, som ikke dræner godt. Bok choy tåler ikke fugtig jord. Bland en lille mængde tør, organisk gødning til potteblandingen.

Du kan starte frø indendørs fire til fem uger før sidste frostdato i dit område, enten i potten eller i frøplantebakker. Alternativt kan du spare tid og købe små planter i dit lokale havecenter eller planteskole. Uanset hvad, lad 6 til 8 tommer (15-20 cm.) mellem hver plante. Bemærk: Du kan plante endnu en batch senere på sommeren til efterårshøst.

Caring for Container Grown Bok Choy

Placer bok choy i potte, hvor planten modtager mindst seks timers sollys om dagen. Eftermiddagsskygge er en fordel, hvis du bor i et varmt klima.

Vand bok choy regelmæssigt, og lad aldrig jorden blive knogletør. Undgå dog overvanding, da planten kan rådne i vandlidende jord. Vand forsigtigt i bunden af planten for at holde bladene så tørre som muligt.

Dæk bok choy i potte med et net, hvis skadedyr som f.eks. kålbøjler eller andre larver er et problem. Bladlus, loppebiller og andre små skadedyr kan behandles med insekticid sæbespray.

På høsttidspunktet skal du fjerne de ydre blade og lade den indre del af planten fortsætte med at vokse. Denne klip-og-kom-igen-metode til høst giver planten mulighed for at producere blade i længere tid.

Anbefalede: