Beholder dyrket grønkål - Lær hvordan du plejer grønkålsplanter i potte

Indholdsfortegnelse:

Beholder dyrket grønkål - Lær hvordan du plejer grønkålsplanter i potte
Beholder dyrket grønkål - Lær hvordan du plejer grønkålsplanter i potte

Video: Beholder dyrket grønkål - Lær hvordan du plejer grønkålsplanter i potte

Video: Beholder dyrket grønkål - Lær hvordan du plejer grønkålsplanter i potte
Video: Growing Kale in Containers | Small Space Garden Series 2024, April
Anonim

Kale er blevet ekstremt populært, især for dets sundhedsmæssige fordele, og med den popularitet er der kommet en stigning i prisen. Så du undrer dig måske over at dyrke din egen grønkål, men måske mangler du haveplads. Hvad med containerdyrket grønkål? Vil grønkål vokse i beholdere? Læs videre for at finde ud af, hvordan du dyrker grønkål i beholdere og anden information om grønkålsplanter i potte.

Vokser grønkål i beholdere?

Ja, grønkål (Brassica oleracea) vil vokse i beholdere, og ikke nok med det, men det er nemt at dyrke dine egne pottegrøntkålsplanter, og de behøver ikke meget plads. Faktisk kan du dyrke en eller to grønkålsplanter i en potte sammen med dine årlige blomster eller stauder. For lidt mere drama kan du tilføje farverig mangold (Beta vulgaris) til blandingen for endnu en forsyning af sunde grøntsager.

Hvis du blander grønkålen med andre enårige og stauder, skal du sørge for at bruge dem, der har samme krav til lys, vand og gødning.

Sådan dyrker man grønkål i containere

Grønkål er en toårig, køligt vejrafgrøde, der vil vokse i en container året rundt i mange regioner, undtagen i den varmeste del af sommeren. Grønkål er velegnet til USDA-zonerne 8-10.

Vælg en solrigplacering af beholderen med mindst 6 timers direkte sol ved dyrkning af grønkål i potter. Grønkålsplanter kræver rig, veldrænet jord med en pH-værdi på 6,0-7,0.

Vælg en gryde med en diameter på mindst en fod (0,5 m.) på tværs. For større beholdere skal du placere planterne 12 tommer (30,5 cm.) fra hinanden. Brug pottejord af god kvalitet (eller lav din egen). Du kan så direkte efter al fare for frost er overstået for din region i foråret, eller du kan plante frøplanter.

Care for Container Grown Kale

Selv om grønkål har brug for sol, kan den visne eller dø, hvis den bliver for meget, så muld omkring planternes bund med halm, kompost, fyrrenåle eller bark for at holde på fugten og holde rødderne kølige.

Hold grønkålen vandet med 1-1 ½ tommer (2,5-3 cm.) vand om ugen; jorden skal være fugtig ned til en tomme (2,5 cm.) ned i jorden. Da potteplanter tørrer hurtigere ud end dem i haven, skal du muligvis vande beholderdyrket grønkål oftere i varme, tørre perioder.

Gød med en spiseskefuld (15 mL.) 8-4-4 vandopløselig gødning blandet i en gallon (4 L.) vand en gang hver 7.-10. dag, når der dyrkes grønkål i potter.

Mange skadedyr kan påvirke grønkål, så her er nogle tips, der burde hjælpe:

  • Hvis du bemærker mider eller bladlus på planterne, skal du behandle dem med en topisk insekticid spray.
  • Pluk alle larver. Sprøjt grønkålen med Bacillus thuringiensis ved det første tegn på kålmøl eller orme.
  • For at beskytte grønkålen mod harlekin-lus skal du dække den med tyl (fint net).
  • Drænk den omgivende jordmed snegle- og sneglelokkemad, diatoméjord, eller opstil en sneglemadning, du selv har lavet, fordi du får brug for det! Sneglene elsker grønkål, og det er en konstant kamp for at se, hvem der får mest ud af det.

Høst grønkålen fra bunden af stilken og opad, og efterlad mindst fire blade på planten for kontinuerlig vækst. Hvis du har plantet grønkålen blandt andre dekorative, blomstrende planter, og det ser uskønt ud for dig, skal du fjerne planterne og genså eller stikke nye grønkålsfrøplanter ind.

Anbefalede: