What Is A Feijoa Tree - Lær om pleje og brug af ananas-guava

Indholdsfortegnelse:

What Is A Feijoa Tree - Lær om pleje og brug af ananas-guava
What Is A Feijoa Tree - Lær om pleje og brug af ananas-guava

Video: What Is A Feijoa Tree - Lær om pleje og brug af ananas-guava

Video: What Is A Feijoa Tree - Lær om pleje og brug af ananas-guava
Video: A FEAST for the SENSES | HUGE Pineapple Guava {Feijoa} Harvest, September Garden Tour 2024, Kan
Anonim

Ananasguava, som er en af de nemmeste frugter at dyrke, har fået sit navn fra smagen af den duftende frugt. Ananasguava er ideel til små rum, fordi det er et lille træ, der ikke har brug for et ekstra træ til bestøvning. Få mere at vide om dyrkning af ananasguava i denne artikel.

Hvad er et Feijoa-træ?

Ananasguava (Feijoa sellowiana) er et attraktivt, stedsegrønt træ eller en busk med mange landskabsanvendelser. Den er ideel til varme, vestlige klimaer og velegnet til hjemmehaver. Planten bliver 12 til 15 fod (3,5-4,5 m.) høj og bred. De spiselige blomster blomstrer i maj, efterfulgt i sensommeren eller efteråret af sød, duftende, rødlig frugt, der falder til jorden, når den er moden.

Feijoa-frugttræer og -buske ser bedst ud, når du beskærer dem let. Klipning af dem til en formel busk ødelægger deres naturlige form og reducerer frugtudbyttet. Det er bedst at fjerne sidegrene, der er mindre end 1 fod (0,3 m) fra jorden. Hvis du ønsker at dyrke planten som et træ frem for en busk, skal du fjerne de nederste grene op til en tredjedel af træets højde over en periode på flere år.

Feijoa-dyrkningsbetingelser

Gartnere i varme, vestlige klimaer vil elskedyrkning af ananasguava for dens dejlige duft, attraktive blomster og velsmagende frugt. Træet er meget nemt at passe og kræver meget lidt beskæring.

Selv om den anses for hårdfør i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 8 til 11, kan den ikke tolerere den høje luftfugtighed i sydøst. Det modstår vintertemperaturer helt ned til 12 grader Fahrenheit (-11 C.). Faktisk smager frugten bedre, når træet udsættes for nogle frostgrader.

Feijoa ananas guava klarer sig godt i fuld sol eller delvis skygge. Den foretrækker rig, organisk, veldrænet jord med en sur eller let alkalisk pH. Når pH-værdien er for høj, bliver bladene gule. Nyplantede og unge træer har brug for ugentlig vanding i mangel af regn. Efterhånden som træet modnes, øges dets tørketolerance.

Ananasguava har brug for let gødskning hver anden måned i de fleste jorder. Brug cirka halvdelen af den anbefalede mængde 8-8-8 gødning til træets størrelse. Rids det ned i jordens overflade og vand dybt for at fordele gødningen.

Du kan finde masser af anvendelsesmuligheder for ananasguava. Det laver en tæt uformel hæk eller skærm, der kræver meget lidt beskæring. Brug den som beholder eller prøveplante på terrasser og andre steder, hvor du kan nyde frugtens intense duft. Planten giver dækning for dyrelivet, og blomsterne tiltrækker kolibrier. Placér buskene fem fod fra hinanden til en barrierehæk og 3 fod (1 m.) fra hinanden for en grundplantning.

Anbefalede: