Januar kongekål, brug og pleje: Hvornår skal man plante januar kongekål

Indholdsfortegnelse:

Januar kongekål, brug og pleje: Hvornår skal man plante januar kongekål
Januar kongekål, brug og pleje: Hvornår skal man plante januar kongekål

Video: Januar kongekål, brug og pleje: Hvornår skal man plante januar kongekål

Video: Januar kongekål, brug og pleje: Hvornår skal man plante januar kongekål
Video: НЕ СРЕЗАЙТЕ Цветонос ОРХИДЕИ ПОСЛЕ ЦВЕТЕНИЯ!!! ДАЙТЕ ОРХИДЕИ ШАНС опять ЗАЦВЕСТИ 🌹💮😊 2024, Kan
Anonim

Hvis du vil plante grøntsager, der overlever vinterkulden, så tag et dvælende kig på januarkonge-vinterkål. Denne smukke semi-savoykål har været en haveklassiker i hundreder af år i England og er også en favorit i dette land.

Januar Kongekålsplanter overlever vinterens værste, inklusive hårde frost og snefald, for at give lilla kålhoveder i januar. Læs videre for at få oplysninger om dyrkning af January King og tips til kålbrug.

januarkongevinterkål

Når du dyrker januar-kongekålsplanter, dyrker du den bedste kål i sin klasse. Disse kraftige arvestykkesplanter producerer smukke kålhoveder med lysegrønne inderblade og ydre blade i dyb lilla med en anelse grønt.

Kålene vejer omkring 3 til 5 pund (1-2 kg.) og er godt fyldte, let flade kugler. Forvent en høst i januar eller februar. I nogle år strækker høsten sig ind i marts.

Fans kalder disse planter uforgængelige, fordi kålene overlever alt, hvad vinteren kan kaste på dem. De sejler gennem temperaturer, der nærmer sig nul, blinker ikke ved en hård frysning og tilbyder en dejlig stærk kålsmag.

At dyrke januar-kongekål

Hvis du vil begynde at dyrke disse kål, skal du handle hurtigt. Kålene har brug for næsten dobbelt så lang væksttid om vinteren som om sommeren, omkring 200 dage fra plantning til modenhed.

Dette kan få dig til at spekulere på, hvornår du skal plante januar-kongekål? Juli er nok den bedste måned for plantning. Selvom dyrkning af denne sort vil optage bidder af din have i en del måneder, finder mange gartnere, at det er besværet værd at plukke frisk kål fra haven i januar.

Anvendelse af kongekål i januar

Anvendelsen af denne kålsort er praktisk t alt ubegrænset. Dette er en kulinarisk kål med en vidunderlig kraftfuld smag. Den fungerer godt i tykke supper, perfekt til at spise i januar og februar. De gør sig også godt i gryderetter og enhver ret, der kræver kål. Hvis du kan lide fyldt kål, er dette helt sikkert noget for dig. Den er også fantastisk rå i kolde slaws.

Du kan også samle frø fra januar-kongekål. Bare vent, indtil frøstilkene er tørre, og saml dem og læg dem på en presenning. Gå hen over dem for at tærske frøene ud.

Anbefalede: