At dyrke italienske urter - design af en italiensk kulinarisk have

Indholdsfortegnelse:

At dyrke italienske urter - design af en italiensk kulinarisk have
At dyrke italienske urter - design af en italiensk kulinarisk have

Video: At dyrke italienske urter - design af en italiensk kulinarisk have

Video: At dyrke italienske urter - design af en italiensk kulinarisk have
Video: 【 Рецепт лосося от Костко 】 Японская еда в одиночку запись VLOG 2024, Kan
Anonim

Køkkenhaver er ikke noget nyt, men vi kan forny dem og forvandle dem til kulinariske basisvarer, der er specifikke for det køkken og de smagsprofiler, vi elsker. Der er virkelig næsten intet bedre end smagen fra Italien, for ikke at nævne de pirrende aromaer af hvidløg, fennikel og tomat, der koges ned i en dekadent sauce over hjemmelavet pasta til middag søndag aften. Med denne idé i tankerne kan det være en god idé at overveje at designe en italiensk kulinarisk have omkring det køkken, du har lyst til og elsker at spise.

Sådan opretter man en italiensk urte-temahave

Hvis du ønsker at skabe en fantastisk pesto eller den lokale italienske restaurants puttanesca, vil du gerne dykke ned i ingredienserne i disse opskrifter for at lære, hvad du skal plante i din italienske urtehave. Ganske vist bør bemærkelsesværdige italienske urter inkluderes, men du kan også ønske at inkorporere planter som:

  • Broccoli eller broccolini
  • Romano pole bean
  • Fava- eller cannellini-bønner
  • Chioggia- eller slikstribede rødbeder
  • Cipolliniløg
  • peberfrugt
  • Artiskokker
  • Hvidløg

Breden af det italienske køkken er bredt og omfatter adskillige spændende grøntsager at plante i din italienske temahave.

Og lad os ikkeglem tomater! Intet italiensk måltid er komplet uden nogle tomater, uanset om de spises stuvede, friske, tørrede eller ristede. Plant denne lækre frugt for enden af din have væk fra urterne, så de kan vandes og forkæles separat.

dyrkning af italienske urteplanter

Når du dyrker en italiensk urtehave, skal du naturligvis først overveje, hvilke planter du vil inkorporere. Hjertet i italiensk madlavning, i det mindste efter min mening, centrerer sig om italienske urteplanter. Selvom italiensk mad varierer fra region til region, er der helt sikkert et par basale urter, som ingen italiensk kok med respekt for sig selv ville lade være i deres egen have. Disse omfatter:

  • Basilikum
  • Rosemary
  • Oregano
  • fennikel
  • timian
  • Sage

Disse urter er tilpasningsdygtige og temmelig tørketolerante og bør placeres tæt på køkkenet for at lette brugen.

At dyrke italienske urter har alle lidt forskellige behov, selvom de fleste af dem er hårdføre planter og kræver lidt opmærksomhed. For eksempel bør blomsterne fra basilikumplanter knibes af for at fremme en busket plante og mere bladproduktion.

Rosmarin, ligesom basilikum, kan være følsom over for ekstreme kolde temperaturer og skal dækkes i køligere klimaer. Begge disse urter kan plantes i potter for at gøre det nemt at bevæge sig, når temperaturen falder.

Oregano har en tendens til at sprede sig og kan overhale den italienske urtehave og fortrænge andre planter. Det kan tåle varmen, men igen kan det være klogt at plante det i potter for at forhindre det i at konkurrere med andreurter.

Fennikel kræver ikke meget vand og nyder masser af sol. Del og genplant denne flerårige plante hvert andet til tredje år for maksimal produktion, og spis fennikel inden for fire dage efter høst, for at den ikke mister sin smag.

Gourmetgrønt bør inkluderes, når man designer en italiensk kulinarisk have. Blandt disse kan du beslutte at plante rucola, radicchio, romainesalat og endda noget cikorie for at tilføje pift til, hvad der ellers kunne være en uinspireret sidesalat.

Smid nogle spiselige blomster i såsom nasturtium, stedmoderblomst, borage, lavendel og purløg, som ikke kun er aromatiske, men stimulerer øjet såvel som smagsløgene.

Lav en italiensk temahave med blot nogle få simple urter og tilføjelse af et par andre grøntsager. Snart vil du få hele familien til at sige "Buon Appetito!".

Anbefalede: