Bok Choy Bolt - hvad det betyder, når Bok Choy Bolts

Indholdsfortegnelse:

Bok Choy Bolt - hvad det betyder, når Bok Choy Bolts
Bok Choy Bolt - hvad det betyder, når Bok Choy Bolts

Video: Bok Choy Bolt - hvad det betyder, når Bok Choy Bolts

Video: Bok Choy Bolt - hvad det betyder, når Bok Choy Bolts
Video: Jeg har aldrig spist så lækker kylling i sauce!!! Opskrift på 10 minutter! 2024, Kan
Anonim

Du kan altid mærke, at havesæsonen er i fuld gang, når du får spørgsmål om, hvad det betyder, når bok choy bolter sig, som "Hvorfor har jeg en blomstrende bok choy plante?" Bolt, eller (bolting), er et almindeligt problem for gartnere, der ønsker at dyrke denne velsmagende asiatiske grøntsag. Desværre er der ikke noget endeligt svar på, hvordan man forhindrer boltning i bok choy, men der er ting, du kan gøre for at øge dine chancer for en vellykket afgrøde.

Bok Choy Plant Bolt

Bok choy (Brassica rapa) er en asiatisk grøntsag, der også går under navnene kinesisk hvidkål eller kinesisk sennep. Det er medlem af sennepsfamilien, og derfor en kølig sæsongrøntsag, der bør dyrkes om foråret eller efteråret. Det er en ikke-hovedkål med mørkegrønne blade og hvide bladstilke og dyrkes som en etårig.

Hartikulturelt set i bladgrøntsager som bok choy er boltning den for tidlige vækst af en lang stilk, der bærer et blomsterhoved, så tidligt blomstrende bok choy er et sikkert tegn på, at din bok choy er ved at boltre sig.

Sådan forhindrer du boltning i Bok Choy

Der er flere svar på, hvad det betyder, når man bolter sig, og hvordan man forhindrer boltning. I bok choy er nøglefaktoren chok, som kan være forårsaget af transplantation, temperatur og vand. Det er et tegn på dinplanten er i panik og føler behov for at formere sig (lave frø) så hurtigt som muligt.

Først skal du vælge en sort, der er langsom til at boltre sig, især hvis du bor i et område, hvor der er ekstreme temperaturer.

Vælg dit websted med omhu. Bok choy har brug for sol, men når vejret varmer, vil sol hele dagen få din havejordstemperatur til at stige. Du skal plante i foråret, før træerne er helt bladede ud. Vælg et sted, der til sidst vil have lidt skygge. Seks til otte timers direkte sol er alt, der skal til. Hvis solrige pletter er alt, der er tilgængeligt, kan du overveje at skabe skygge med en presenning.

Transplantation kan forårsage chok. Til forårsplantning skal du så dine frø direkte i nitrogenholdig jord, så snart al fare for frost er forbi. Den ideelle temperatur for bok choy er mellem 55 og 70 grader F. (13-21 C.). Vær opmærksom på, at bok choy plantebolt kan opstå, når nattemperaturer falder til under 55 grader F. (13 C.). Naturligvis kan man aldrig stole helt på Moder Natur, så et af de nemmeste svar på, hvordan man forhindrer boltning i bok choy, er at dyrke det i en kold ramme, hvor du har mere kontrol over temperaturen.

For meget eller for lidt vand kan også forårsage boltning. Din jord skal dræne godt, og dine planter bør modtage omkring en tomme (2,5 cm.) vand om ugen, og jorden forbliver fugtig mellem vanding.

Successive plantninger er sjældent effektive som en måde at forhindre boltning af bok choy. Unge bok choy-planter boltrer sig lige så hurtigt som de modne.

Begynd endelig at høste tidligt. Du behøver ikke ventefor at hele planten kan modnes til at høste de større ydre blade, og så snart du ser tegn på, at din bok choy boltrer sig, skal du høste hele planten og bruge de mindre blade i salater. Ifølge flere fremragende kokke, jeg kender, er blomstrende bok choy ikke den katastrofe, som nogle gartnere tror. De hævder, at blomsterstænglerne er møre og søde og er en fantastisk tilføjelse til røresteg og salater.

Bok choy er et af de mere kræsne valg at plante i din have, men belønningen ved en vellykket sæson kan gøre det hele umagen værd. De af os, der elsker denne svære at dyrke asiatiske grøntsag, ved, hvad det betyder, når bok choy boltrer sig. Alt det betyder for os er, at der altid er endnu en havesæson i horisonten, og næste år får vi det rigtigt.

Anbefalede: