Lenten Rose Care - Tips til at dyrke fastelavnsroser i din have

Indholdsfortegnelse:

Lenten Rose Care - Tips til at dyrke fastelavnsroser i din have
Lenten Rose Care - Tips til at dyrke fastelavnsroser i din have

Video: Lenten Rose Care - Tips til at dyrke fastelavnsroser i din have

Video: Lenten Rose Care - Tips til at dyrke fastelavnsroser i din have
Video: ПОСТНЫЙ ПЛОВ "Атахан", но вкуснее, чем с мясом! 2024, Kan
Anonim

Lenten roseplanter (Helleborus x hybridus) er slet ikke roser, men en hellebore-hybrid. Det er flerårige blomster, der har fået deres navn fra det faktum, at blomsterne ligner en roses. Derudover ses disse planter blomstre i det tidlige forår, ofte i fastetiden. De attraktive planter er ret nemme at dyrke i haven og vil tilføje et flot stænk af farve til dystre, mørke områder.

dyrkning af fastelavnsroseplanter

Disse planter vokser bedst i rig, veldrænende jord, der holdes noget fugtig. De foretrækker også at blive plantet i delvis til fuld skygge, hvilket gør dem gode til at tilføje farve og tekstur til mørke områder i haven. Da klumperne er lavtvoksende, kan mange mennesker godt lide at plante fastelavnsroser langs gåture eller hvor det måtte være nødvendigt med kantning. Disse planter er også gode til at naturalisere skovklædte områder samt skråninger og bjergskråninger.

Lenten-rosen vil begynde at blomstre sidst på vinteren til det tidlige forår og oplyse haven med farver, der spænder fra hvid og pink til rød og lilla. Disse blomster vil dukke op ved eller under plantens blade. Når blomstringen er ophørt, kan du bare nyde det smukke mørkegrønne løv.

Lenten Rose Care

Når etableret ilandskabet er fastelavnsrosenplanter ret hårdføre og kræver lidt pleje eller vedligeholdelse. Faktisk vil disse planter over tid formere sig for at skabe et flot tæppe af løv og forårsblomstring. De er også tørketolerante.

Den eneste ulempe ved at dyrke disse planter er deres langsomme formering eller genopretning, hvis de bliver forstyrret. De kræver generelt ikke opdeling og vil reagere langsomt, hvis de deles.

Selv om frø kan indsamles om foråret, er de bedst at bruge med det samme; ellers vil de tørre op og gå i dvale. Frøene vil derefter kræve både varm og kold lagdeling, før spiring kan ske.

Anbefalede: