Tips til dyrkning af merian i din urtehave

Indholdsfortegnelse:

Tips til dyrkning af merian i din urtehave
Tips til dyrkning af merian i din urtehave

Video: Tips til dyrkning af merian i din urtehave

Video: Tips til dyrkning af merian i din urtehave
Video: How to Grow Herbs! (The Easiest Method) 2024, Kan
Anonim

At dyrke merian er en fantastisk måde at tilføje både smag og duft i køkkenet eller haven. Merianplanter er også gode til at tiltrække sommerfugle og andre gavnlige insekter til haven, hvilket gør dem ideelle til brug som ledsagende plantninger. Lad os se på, hvordan man dyrker merian.

Hvad er merian?

merian (Origanum majorana) er en letdyrket urt velegnet til dyrkning i containere såvel som haven. Der er generelt tre sorter, der almindeligvis dyrkes: sød merian, pottemian og vild merian (også kendt som almindelig oregano). Alle typer merian er populære til brug i køkkenet som krydderier til adskillige retter. De er også dyrket for deres lokkende duft.

Sådan dyrker man merianurter

Selvom merianplanter er møre stauder, behandles de typisk som enårige, da frostgrader vil forårsage alvorlig skade eller død for planterne.

Når man dyrker merianplanter, er det generelt bedst at starte frøene indendørs i den sene vinter eller det tidlige forår. Skub frø lige under jordoverfladen. Frøplanter kan transplanteres udendørs, når al trussel om frost er overstået.

merian skal placeres i områder med fuld sol med let, veldrænet jord. Ligeledes,Merianplanter kan dyrkes i beholdere indendørs og behandles som stueplanter.

merian plantepleje

Etablerede planter kræver lidt pleje, bortset fra lejlighedsvis vanding. Da merian er tolerant over for tørke, er den en enestående plante for begyndere urteavlere. Hvis du glemmer at vande det, er det okay.

Der er heller ikke behov for gødning, når du dyrker merianurter. Den er hårdfør nok til at passe sig selv.

I mildt vejr kan merianplanter dyrket indendørs tages udenfor og placeres i et solrigt område. Beholderdyrkede planter bør dog altid flyttes indendørs eller til et andet beskyttet sted, når kolde temperaturer eller frost er overhængende.

Høst og tørring af merianplanter

Ud over at dyrke merian-urter til æstetiske formål, høster mange mennesker planten til brug i køkkenet. Når du høster merian, skal du plukke skuddene lige før blomsterne begynder at åbne sig. Dette resulterer i den bedste smag, da fuldt åbnede blomster giver en bitter smag. Sæt merianstiklinger sammen, og hæng dem på hovedet i et mørkt, tørt, godt ventileret område.

Når du ved, hvordan man dyrker merian, kan du tilføje det til din urtehave.

Anbefalede: