Juletræstræer – tips til at lave en juletopiary

Indholdsfortegnelse:

Juletræstræer – tips til at lave en juletopiary
Juletræstræer – tips til at lave en juletopiary

Video: Juletræstræer – tips til at lave en juletopiary

Video: Juletræstræer – tips til at lave en juletopiary
Video: Which CHRISTMAS TREE is your FAVORITE? 2024, Kan
Anonim

Enhver, der føler sig trist ved synet af afhuggede juletræer, der blev dumpet på fortovet i januar, tænker måske på juletræer. Disse er små træer skabt af flerårige urter eller andre stedsegrønne planter, som buksbom. De fungerer godt som ferietræ.

Hvis du er interesseret i jule indendørs topiary, så læs videre. Vi giver dig gode ideer til juletopiar, så du selv kan begynde at lave en juletopiar.

Planter til juletopiarier

Er du træt af at købe klippede juletræer? Du er ikke alene. Selvom disse træer måske er blevet rejst bare for at tjene som ferieindretning, virker der noget ved at slå et træ ihjel for at fejre jul. Alligevel har falske træer ikke det naturlige element, og ikke alle har en stor nok baghave til at plante en pottegran, efter julen er forbi.

Det bringer os til muligheden for at bruge juletræer. Disse er levende planter dyrket i træform, som er festlige til højtiden, men som kan dekorere dit hus hele vinteren. Hvis du vælger en flerårig urt til et topiært træ, kan du transplantere den i urtehaven om foråret.

Making a Christmas Topiary

Hvad er en topiary? Tænk på det som levende skulpturer lavet ved at klippe, trimme og forme en plantes løv til former. Du har måske set topiære buskei geometriske former såsom kugler.

Det første skridt i at lave en juletopiary er at vælge en plante, du nyder. De måske mest populære planter til indendørs juletræer er rosmarin (Rosmarinus officinalis). Denne urt vokser naturligt oprejst til et lille nålebladet træ og er både charmerende og duftende.

Derudover vokser rosmarin godt både i en beholder og udenfor i haven, så den gør overgangen fra topiary til urtehave let. En etableret rosmarinplante er tørketolerant og gør en attraktiv prydplante.

For at lave et juletræs topiary af rosmarin eller en anden flerårig plante, skal du rod en stikling, og derefter træne den lille plante til at vokse opad ved at beskære sideknopper. Når du har fået planten til den ønskede højde, lad sidegrenene fyldes ud, og klem dem tilbage for at fremme et tæt "juletræ"-look.

Anbefalede: