Growing Scotch Bonnet Peppers – Scotch Bonnet Chili Pepper Care

Indholdsfortegnelse:

Growing Scotch Bonnet Peppers – Scotch Bonnet Chili Pepper Care
Growing Scotch Bonnet Peppers – Scotch Bonnet Chili Pepper Care

Video: Growing Scotch Bonnet Peppers – Scotch Bonnet Chili Pepper Care

Video: Growing Scotch Bonnet Peppers – Scotch Bonnet Chili Pepper Care
Video: How to grow Scotch bonnet/ habanero peppers from seeds: from seeds to harvest (17 Oct. 20) 2024, April
Anonim

Det ret yndige navn på Scotch Bonnet-peberplanter modsiger deres mægtige punch. Med en varmevurdering på 80.000 til 400.000 enheder på Scoville-skalaen er denne lille chilipeber ikke for sarte sjæle. For elskere af alt, hvad der er krydret, er dyrkning af Scotch Bonnet-peber et must. Læs videre for at finde ud af, hvordan du dyrker disse peberplanter.

Scotch Bonnet-fakta

Scotch Bonnet-chilipeber (Capsicum chinense) er en sort peber, der kommer fra det tropiske Latinamerika og Caribien. Disse peberplanter er en flerårig plante, der producerer små, blanke frugter, der varierer i farve fra rød orange til gul, når de er modne.

Frugten er værdsat for de røgfyldte, frugtagtige noter, den giver sammen med sin varme. Peberfrugterne ligner meget små kinesiske lanterner, selvom deres navn mere sandsynligt er afledt af ligheden med en skotsk motorhjelm, som traditionelt kaldes en Tam o'Shanter.

Der er en række af Scotch Bonnet-chilipebervarianter. Scotch Bonnet 'Chocolate' dyrkes hovedsageligt på Jamaica. Den er mørkegrøn i barndommen, men bliver en dyb chokoladebrun, når den modnes. Omvendt er Scotch Bonnet 'Red' bleggrøn, når den er umoden og modnes til en strålende rød nuance. Scotch Bonnet 'Sweet' er ikke rigtig sød, men ret sød, varm, varm. Der er ogsåScotch Bonnet 'Burkina Yellow', en sjældenhed, der findes i Afrika.

How to Grow Scotch Bonnet

Når du dyrker Scotch Bonnet-peber, er det bedst at give dem et forspring og begynde at frø indendørs omkring otte til ti uger før den sidste frost i dit område. Frøene skal spire inden for 7 til 12 dage. I slutningen af otte til ti ugers periode hærder du planterne ved gradvist at introducere dem til udendørs temperaturer og betingelser. Transplanter dem, når jorden er mindst 60 grader F. (16 C.).

Transplanter frøplanterne i et næringsrigt forberedt bed med en pH-værdi på 6,0-7,0 i fuld sol. Planter skal placeres i 3 fod (lige under en meter) rækker med 5 tommer (13 cm.) mellem planterne. Hold jorden jævnt fugtig, især under blomstring og frugtsætning. Et drypsystem er ideelt i denne henseende.

Gød Scotch Bonnet-peberplanterne hver anden uge med fiskeemulsion for den sundeste, mest rigelige afgrøde.

Anbefalede: