Spiselige planter til mosehaver – kan du dyrke grøntsager i en mosehave

Indholdsfortegnelse:

Spiselige planter til mosehaver – kan du dyrke grøntsager i en mosehave
Spiselige planter til mosehaver – kan du dyrke grøntsager i en mosehave

Video: Spiselige planter til mosehaver – kan du dyrke grøntsager i en mosehave

Video: Spiselige planter til mosehaver – kan du dyrke grøntsager i en mosehave
Video: #1 TIP to grow ABUNDANT Edible Gardens #EarthDay #YouTubePartner 2024, Kan
Anonim

Hvis du har et vandelement på din ejendom, spekulerer du måske på, om du kan bruge det godt ved at dyrke vandhavegrøntsager. Svaret er ja. Du kan dyrke mange typer grøntsager i en mosehave.

Sådan opretter man en spiselig mosehave

Mens udtrykket "mose" generelt refererer til våde, mudrede områder, der har en tendens til at være dårligt iltede og lave i næringsstoffer, er en mosefilterhave en vandfunktion, der er designet som en naturlig metode til at rense og filtrere baggårdsdamme.

Bogfilterhaver er bygget ved siden af en baggårdsdam og bruger ærtegrus, der fungerer som et biologisk og fysisk filter. Vand pumpes fra dammen ind i grusbedet, hvor bakterier "fordøjer" organisk affald. Vandet i mosefilterhaver er stærkt iltet og næringsrigt. Det er det perfekte sted at dyrke mosehavegrøntsager.

At plante grøntsager i en mosehave er ikke meget anderledes end at plante i almindelig havejord. Du skal blot grave et lille hul i ærtegruset, fjerne planten fra potten og stikke rodklumpen ind i hullet. Fyld hullet færdig med ærtegrus, og sørg for, at bunden af rødderne er i vandet, og at plantens krone er over vandlinjen.

SpiseligPlanter til mosehaver

Når du vælger spiselige planter til en mosehave, skal du vælge dem, der foretrækker et fugtrigt miljø. Mange typer haveplanter, som salat og tomater, klarer sig godt i en mosefilterhave. Hvis du føler dig eventyrlysten, kan du prøve at dyrke disse fugtelskende mosehavegrøntsager:

  • Vandkastanjer – Denne populære stegte grøntsag kræver en lang vækstsæson, mindst seks måneder med frostfrit vejr. Vandkastanjer er klar til at høste, når løvet bliver brunt. Plant i fuld sol.
  • Vandspinat (KangKong) – En af de hurtigst voksende vandhavegrøntsager, vandspinat har en nøddeagtig spinatsmag. Den er hjemmehørende i tropiske områder og kan også dyrkes som enårig i køligere klimaer.
  • Brøndkarse – Dette er en ideel plante til en spiselig mosehave, da brøndkarse vokser bedst i vand i bevægelse. Denne hurtigtvoksende staude har en krydret, peberagtig smag og indtages ofte som en grøn salat.
  • Wild Rice (Zinzania aquatica) – Vilde ris vokser til en højde på 3 til 6 fod (1 til 2 m.), og er et årligt vandlevende græs. Det er ikke relateret til den almindelige risplante. For de bedste resultater skal du plante vilde ris om efteråret eller meget tidligt forår. Vilde ris danner et kornhoved, og frøene er indeholdt i et skrog.
  • Taro – En af de første mosehavegrøntsager, der blev dyrket, tarov er et sundt alternativ til kartofler. Taro knolde bruges i Hawiaain poi, i supper og gryderetter og som stegte chips. Taro-planter kan blive 3 fod (1 m.) høje og foretrækker fuld sol. Taro er vinterhårdfør i USDA-zoner 8 til 11 og kan dyrkes som enårig i køligere klimaer.

Anbefalede: