Elaeagnus Vækstbetingelser: Sådan plejer du en Oleaster 'Limelight'-hæk

Indholdsfortegnelse:

Elaeagnus Vækstbetingelser: Sådan plejer du en Oleaster 'Limelight'-hæk
Elaeagnus Vækstbetingelser: Sådan plejer du en Oleaster 'Limelight'-hæk

Video: Elaeagnus Vækstbetingelser: Sådan plejer du en Oleaster 'Limelight'-hæk

Video: Elaeagnus Vækstbetingelser: Sådan plejer du en Oleaster 'Limelight'-hæk
Video: How to grow Elaeagnus Pungens (Silverberry) with a detailed description 2024, Kan
Anonim

Elaeagnus 'Limelight' (Elaeagnus x ebbingei 'Limelight') er en sort af Oleaster, der primært dyrkes som prydplante til haven. Det kan også dyrkes som en del af en spiselig have eller permakulturlandskab.

Det er en ekstremt modstandsdygtig plante, der kan tåle en række forskellige forhold, og den dyrkes ofte som et læhegn.

Da Elaeagnus vækstbetingelser er så varierede, kan den bruges på mange måder. Den følgende artikel indeholder information om, hvordan man dyrker Elaeagnus 'Limelight.'

Information om Elaeagnus 'Limelight'

Elaeagnus 'Limelight' er en hybrid bestående af E. macrophylla og E. pungens. Denne tornede stedsegrønne busk vokser til omkring 16 fod (5 m.) i højden og omtrent samme afstand på tværs. Løv er en sølvfarvet farve, når det er ungt og modnes til uregelmæssige skråstreger af mørkegrønt, limegrønt og guld.

Busken bærer klynger af små rørformede blomster i bladaksen, som efterfølges af spiselig saftig frugt. Frugten er rødmarmoreret med sølv, og når den er umoden er den ret syrlig. Får lov til at modnes; dog søder frugten. Frugten af denne sort af Elaeagnus har et ret stort frø, som også erspiselig.

Sådan dyrker man Elaeagnus

Elaeagnus er hårdfør overfor USDA zone 7b. Den tåler alle jordtyper, selv alt for tør, selvom den foretrækker veldrænet jord. Når først den er etableret, er den tørketolerant.

Den vil vokse godt i både fuld sol og delvis skygge. Planten er også modstandsdygtig over for s altfyldte vinde og er smukt plantet nær havet som et læhegn.

Oleaster 'Limelight' er en fabelagtig hæk og kan tilpasses streng beskæring. For at skabe en Oleaster 'Limelight' hæk skal du beskære hver busk til mindst 3 fod på tværs og 4 fod høj (ca. en meter begge veje). Dette vil skabe en vidunderlig privatlivshæk, der desuden vil fungere som et vindfang.

Elaeagnus Plantepleje

Denne sort er meget nem at dyrke. Den har betydelig modstandsdygtighed over for honningsvamp og de fleste andre sygdomme og skadedyr, med undtagelse af snegle, som lever af unge skud.

Når du køber Elaeagnus 'Limelight', skal du ikke købe bare rodplanter, da disse har en tendens til at bukke under for stress. Også 'Limelight' podet på de løvfældende E. multiflora-grene har en tendens til at dø ud. Køb i stedet buske, der er dyrket på deres egne rødder fra stiklinger.

Selv om Elaeagnus først vokser langsomt, når den først er etableret, kan den vokse op til 2,5 fod (76 cm.) hvert år. Hvis planten bliver for høj, skal du blot beskære den til den ønskede højde.

Anbefalede: