Amsonia Vækstbetingelser - Sådan plejer du Amsonia Blue Star-planter

Indholdsfortegnelse:

Amsonia Vækstbetingelser - Sådan plejer du Amsonia Blue Star-planter
Amsonia Vækstbetingelser - Sådan plejer du Amsonia Blue Star-planter

Video: Amsonia Vækstbetingelser - Sådan plejer du Amsonia Blue Star-planter

Video: Amsonia Vækstbetingelser - Sådan plejer du Amsonia Blue Star-planter
Video: Storm Cloud Bluestar Amsonia // Garden Answer 2024, April
Anonim

For dem, der ønsker at tilføje noget unikt til blomsterhaven såvel som sæsonbestemt interesse, kan du overveje at dyrke Amsonia-planter. Fortsæt med at læse for at lære mere om Amsonia plantepleje.

Amsonia Flower Information

Amsonia-blomsten er en nordamerikansk indfødt med en lang sæson af interesse. Den kommer frem om foråret med pileagtigt løv, der danner en pæn, afrundet høj. I det sene forår og forsommeren dækker løse klynger på en halv tomme (1 cm), stjerneformede, blå blomster planten, hvilket giver anledning til det almindelige navn blå stjerne.

Efter at blomsterne falmer, fortsætter planten med at se godt ud i haven, og om efteråret bliver løvet klart gul-guld. Amsonia blå stjerneplanter er hjemme langs skovvandløb eller i sommerhushaver, og de klarer sig også godt i bede og border. Amsonia er også en ideel tilføjelse til blå haveplaner.

De to arter, der er let tilgængelige fra planteskoler og frøfirmaer, er pileblå stjerne (A. tabernaemontana, USDA zone 3 til 9) og dunet blå stjerne (A. ciliate, USDA zone 6 til 10). Begge vokser op til 3 fod (91 cm.) høje og 2 fod (61 cm.) brede. Den største forskel mellem de to er i løvet. Dunet blå stjerne har kortere blade med en dunet tekstur. Pileblå stjerneblomsterer en mørkere blå nuance.

Amsonia Plantepleje

I jord, der konstant er fugtig, foretrækker Amsonia fuld sol. Ellers plant den i let til halvskygge. For meget skygge får planterne til at sprede sig eller åbne sig. Ideelle Amsonia-dyrkningsbetingelser kræver en humusrig jord og et tykt lag organisk barkflis.

Når du dyrker Amsonia-planter i sand- eller lerjord, skal du arbejde i så meget kompost eller godt rådnet gødning som muligt til en dybde på 6 til 8 tommer (15-20 cm). Spred mindst 3 tommer (8 cm.) organisk barkflis såsom fyrrehalm, bark eller strimlede blade rundt om planterne. Mulchet forhindrer vandfordampning og tilføjer næringsstoffer til jorden, når den nedbrydes. Når blomsterne er falmet, skal du fodre hver plante med en skovlfuld kompost og skære planter, der vokser i skygge, til en højde på 25 cm..

Lad aldrig jorden tørre ud, især når planterne vokser i fuld sol. Vand langsomt og dybt, når jordens overflade føles tør, så jorden absorberer så meget fugt som muligt uden at blive fugtig. Stop med at vande om efteråret.

Gode ledsagere til Amsonia blå stjerneplanter omfatter Brudeslør astilbe og vild ingefær.

Anbefalede: