Kan du spise hvidløgs sennep Ukrudt: Lær om hvidløg sennep spiselighed

Indholdsfortegnelse:

Kan du spise hvidløgs sennep Ukrudt: Lær om hvidløg sennep spiselighed
Kan du spise hvidløgs sennep Ukrudt: Lær om hvidløg sennep spiselighed

Video: Kan du spise hvidløgs sennep Ukrudt: Lær om hvidløg sennep spiselighed

Video: Kan du spise hvidløgs sennep Ukrudt: Lær om hvidløg sennep spiselighed
Video: Три самых вкусных блюда в казане для начинающих 2024, Kan
Anonim

Hvidløgssennep er ikke hjemmehørende i Nordamerika, men det føles helt sikkert hjemme der. Det er en vild plante hjemmehørende i Asien, Afrika og dele af Europa. Nysgerrig efter hvidløgs senneps spiselighed? Det er en toårig plante, der kan bruges i madlavning, men hvis tilstedeværelse er potentielt skadelig for den oprindelige flora. Hvis du vælger at høste hvidløgssennep, så tag hele planten for at forhindre den i at sprede sig.

Kan du spise hvidløgssennep?

Hvidløgssennep kan have et velsmagende potentiale, men det er et skadeligt ukrudt. Planten udskiller giftstoffer, der dræber gavnlige jordsvampe, som de fleste planter har brug for for at trives. Hvidløgssennep er også ekstremt hårdfør og tolerant over for en række jordarter, hvilket gør den let at sprede. I nogle områder er det så generende, at hele parter går ud i naturen og trækker planterne og pakker dem til lossepladsen. Ikke desto mindre er der adskillige hvidløgssennepsopskrifter tilgængelige.

Hvidløgssennep er spiselig og bør høstes som ung. Rødderne smager meget som peberrod, og bladene er bitre, når de er modne. Den første års plante er en roset, og dens blade kan høstes året rundt. Andet års plante kan spises fra tidligttil midt på foråret, før de spæde skud stivner, og mens nye blade er tilgængelige.

Frøene er fremragende i krydret mad. Brug af hvidløgssennepsplanter giver en helårs vild mad og hjælper med at forhindre spredning af urten. En bemærkning om hvidløgssenneps spiselighed, dog - de modne blade og stængler er meget bitre og indeholder store mængder cyanid. Ældre plantemateriale bør koges grundigt, før det spises.

Sådan bruges hvidløgssennep

Interessant nok vil dyr undgå at spise denne plante. Mennesker er det eneste dyr, der vil røre ved det. Det er sandsynligvis på grund af den måde, det bruges på. Unge, bløde spirer kan skæres op i salater, sauteres i wok eller tilsættes supper og gryderetter.

De yngste blade vil, når de høstes i en næsten limegrøn farve, oplive en blandet grøn salat. Disse kan også hakkes og bruges som krydderurter.

Roden kan pureres og bruges i sauce eller steges. Bare husk at den har et kraftigt bid. En af de mest populære måder at bruge hvidløgssennepsplanter på er i en pesto. Purér blancherede blade eller rødder og tilsæt hvidløg, citron, olivenolie, pinjekerner og en smule ost.

Hvidløgssennepsopskrifter

The Washington Post har en hurtig sauteret hvidløgssennep. Den koger simpelthen noget hvidløg i olivenolie og tilføjer derefter hakkede hvidløgssennepsblade og vand. Kog i fem minutter, og du har en interessant, vild tilbehør. En hurtig websøgning afslørede opskrifter på flødesauce, ravioli, en mayonnaise, indarbejdet i vildtpølse og endda i djævelæg.

Tricket til at bruge hvidløgsennep er at huske, det har et seriøst pift og kan overdøve opskrifter. Men ved tilberedning går brodden ud af planten, og den kan bruges som en del af en ret uden at tage overhånd. Madlavning reducerer også mængden af cyanid i planten til sikre niveauer.

Ansvarsfraskrivelse: Indholdet af denne artikel er kun til undervisnings- og havebrugsformål. Før du bruger eller indtager NOGEN urt eller plante til medicinske formål eller på anden måde, bedes du kontakte en læge, medicinsk urtelæge eller anden egnet professionel for råd.

Anbefalede: