What Is A Luscious Pear: Learn To Grow A Luscious Dessert Pear

Indholdsfortegnelse:

What Is A Luscious Pear: Learn To Grow A Luscious Dessert Pear
What Is A Luscious Pear: Learn To Grow A Luscious Dessert Pear

Video: What Is A Luscious Pear: Learn To Grow A Luscious Dessert Pear

Video: What Is A Luscious Pear: Learn To Grow A Luscious Dessert Pear
Video: A favourite dessert in our house - simple Pear Tarte Tatin 2024, Kan
Anonim

Elsker du søde Bartlett-pærer? Prøv i stedet at dyrke lækre pærer. Hvad er en Luscious ært? En pære, der er endnu sødere og saftigere end Bartlett, så sød, at den faktisk omtales som en Luscious dessertpære. Fanget din interesse? Læs videre for at finde ud af, om dyrkning, høst og træpleje af lækker pære.

Hvad er en lækker pære?

Lækker pære er en krydsning mellem South Dakota E31 og Ewart skabt i 1954. Det er en tidligt modnet pære, der er let at passe med sygdomsresistens over for brandskimmel. Når først træet har etableret sig, kræver det kun konsekvent vanding og en jordtest hvert par år for at kontrollere gødningsbehovet.

I modsætning til andre frugttræer, vil lækre pæretræer fortsætte med at bære rigeligt med kun sjælden beskæring. Det er koldt hårdfør og kan dyrkes i USDA zone 4 til 7. Træet vil begynde at bære i en alder af tre til fem år og vokse til omkring 25 fod (8 m.) højt og 15 fod (5 m.) på tværs kl. modenhed.

At dyrke lækre pærer

Lækker pærer kan tilpasses en lang række jordbundsforhold, men kræver fuld sol. Før du planter pæretræet, skal du tage et kig rundt på det valgte plantested og overveje træets modne størrelse. Lavesikker på, at der ikke er nogen strukturer eller underjordiske hjælpemidler, der vil være i vejen for træets vækst og rodsystem.

Lækker pærer kræver en jord med en pH-værdi på 6,0-7,0. En jordtest hjælper med at afgøre, om din jord er inden for dette område, eller om den skal ændres.

Grav et hul, der er lige så dybt som rodklumpen og to til tre gange så bredt. Sæt træet i hullet, og sørg for, at toppen af rodklumpen er i jordhøjde. Spred rødderne ud i hullet og fyld derefter med jord. Fastgør jorden omkring rødderne.

Lav en kant rundt om hullet, der er omkring 2 fod (61 cm.) væk fra træstammen. Dette vil fungere som et vandtrug. Læg også 8-10 cm barkflis rundt om træet, men 15 cm væk fra stammen for at holde på fugten og hæmme ukrudt. Vand det nye træ godt.

Lækker pæretræpleje

Lækker dessertpærer er pollensterile træer, hvilket betyder, at de ikke kan bestøve et andet pæretræ. Faktisk kræver de et andet pæretræ for at bestøve. Plant et andet træ i nærheden af den lækre pære, såsom:

  • Comice
  • Bosc
  • Parker
  • Bartlett
  • D’Anjou
  • Kieffer

Den modne frugt er typisk lysegul rød i rødt. Lækker pærehøst finder sted, før frugten er helt moden, omkring midten af september. Vent, indtil et par pærer falder naturligt fra træet, og pluk derefter de resterende pærer, vrid dem forsigtigt fra træet. Hvis pæren ikke nemt trækker sig fra træet, skal du vente et par dage og derefter prøve at høste igen.

Once thefrugten er høstet, vil den holde sig i en uge til ti dage ved stuetemperatur eller meget længere, hvis den opbevares på køl.

Anbefalede: