Bomkålsplantevejledning - Sådan dyrker du blomkål fra frø

Indholdsfortegnelse:

Bomkålsplantevejledning - Sådan dyrker du blomkål fra frø
Bomkålsplantevejledning - Sådan dyrker du blomkål fra frø

Video: Bomkålsplantevejledning - Sådan dyrker du blomkål fra frø

Video: Bomkålsplantevejledning - Sådan dyrker du blomkål fra frø
Video: Cauliflower Cultivation: Growing Cauliflower from Seed | Gardening Guide 2024, Kan
Anonim

Blomkål er lidt sværere at dyrke end dets kål- og broccoli-slægtninge. Dette er hovedsageligt på grund af dets følsomhed over for temperatur - for koldt eller for varmt, og det vil ikke overleve. Det er dog langt fra umuligt, og hvis du leder efter lidt af en udfordring i din have i år, hvorfor så ikke prøve at dyrke blomkål fra frø? Fortsæt med at læse for en guide til plantning af blomkålsfrø.

Spiring af blomkålsfrø

Blomkål vokser bedst ved omkring 60 F. (15 C.). For langt under det, og planten vil dø. For langt over det, og hovedet vil "knappe", hvilket betyder, at det vil brække af i mange små hvide dele i stedet for det ønskede solide hvide hoved. At undgå disse ekstremer betyder, at man dyrker blomkål fra frø meget tidligt om foråret og derefter transplanterer dem udenfor.

Det bedste tidspunkt at plante blomkålsfrø indendørs er 4 til 7 uger før den sidste gennemsnitlige frost. Hvis du har korte kilder, der hurtigt bliver varme, bør du sigte mod nærmere syv. Så dine frø i frugtbart materiale i en dybde på en halv tomme (1,25 cm) og vand dem grundigt. Dæk jorden med plastfolie, indtil frøene er spiret.

Spiring af blomkålsfrø tager norm alt 8 til 10 dage. Nårfrøplanter vises, fjern plastikken og hold jorden jævnt fugtig. Placer vækstlys eller fluorescerende lys direkte over frøplanterne og sæt dem på en timer i 14 til 16 timer om dagen. Hold lysene kun et par tommer (5 til 10 cm.) over planterne for at undgå, at de bliver lange og lange.

At dyrke blomkål fra frø

Transplanter dine frøplanter udenfor 2 til 4 uger før den sidste frostdato. De vil stadig være følsomme over for kulde, så sørg for at hærde dem omhyggeligt først. Stil dem udenfor, væk fra vinden, i cirka en time, og tag dem derefter indenfor. Gentag dette hver dag, og lad dem stå udenfor en time længere hver gang. Hvis det er usædvanligt koldt ude, så spring en dag over. Hold dette op i to uger, før du planter dem i jorden.

Anbefalede: