What Is Cermai Fruit - Information om Otaheite stikkelsbærbrug

Indholdsfortegnelse:

What Is Cermai Fruit - Information om Otaheite stikkelsbærbrug
What Is Cermai Fruit - Information om Otaheite stikkelsbærbrug

Video: What Is Cermai Fruit - Information om Otaheite stikkelsbærbrug

Video: What Is Cermai Fruit - Information om Otaheite stikkelsbærbrug
Video: How To Make Fruit Salad Using Custard Powder/Fruit Custard Recipe 2024, Kan
Anonim

Hvornår er et stikkelsbær ikke et stikkelsbær? Når det er otaheite stikkelsbær. I modsætning til et stikkelsbær på alle måder undtagen måske for dets surhed, kan otaheite stikkelsbær (Phyllanthus acidus) findes i tropiske til subtropiske områder af verden, hvor det også er kendt som cermai frugttræet. Hvad er cermai frugt? Læs videre for at finde ud af, hvordan du bruger otaheite stikkelsbær og andre interessante oplysninger om cermai frugttræer.

Hvad er Cermai Fruit?

Otaheite stikkelsbærtræer er et velkendt syn i landsbyer og gårde i Guam, i hele Sydvietnam og Laos og ind i det nordlige Malaya og Indien. Dette eksemplar blev introduceret til Jamaica i 1793 og har spredt sig over hele Caribien, til Bahamas og Bermuda. Naturaliseret i det sydlige Mexico og dele af Mellemamerika kan den også sjældnere findes i Colombia, Venezuela, Surinam, Peru og Brasilien.

Denne usædvanlige prydbusk eller træ vokser til 6 ½ til 30 fod (2-9 m.) i højden. Det er et medlem af familien Euphorbiaceae, en af få, der bærer spiselige frugter.

Yderligere Cermai-frugttræoplysninger

Vanen med otaheite stikkelsbær er spredt og tæt med en busket krone af tykke, ru hovedgrene. På spidsen af hver gren er der klynger af løvfældende grønt eller pinkmindre grene. Bladene er tynde, spidse og 2-7,5 cm lange. De er grønne og glatte på toppen og blågrønne på undersiden.

Fruiting er forudgået af små han-, hun- eller hermafroditiske lyserøde blomster, der er klynget sammen. Frugten har 6-8 ribben, er 3/8 til 1 in (1-2,5 cm) bred og bleggul, når den er umoden. Når den er moden, bliver frugten næsten hvid og voksagtig i konsistensen med sprødt, saftigt, syrligt kød. I midten af cermai-frugten er en tæt indkapslet ribbet sten med 4-6 frø.

At dyrke Otaheite stikkelsbærtræer

Hvis du er interesseret i at dyrke otaheite stikkelsbærtræer, skal du have et drivhus eller bo i en tropisk til subtropisk region. Når det er sagt, er planten hård nok til at overleve og frugter i Tampa, Florida, hvor temperaturerne kan være meget koldere end i det sydlige Florida.

Otaheite stikkelsbær trives i næsten enhver jord, men foretrækker fugtig jord. Træer formeres norm alt via frø, men kan også formeres ved knopskydning, grønne træstiklinger eller luftlag.

Denne stikkelsbær skal modnes omkring 4 år, før den producerer frugt af noget stof. Når træerne først er i bærealderen, kan de bære 2 afgrøder om året.

Brug af Otaheite stikkelsbær

Otaheite stikkelsbær har mange anvendelsesmuligheder. Det bruges ofte i madlavning, hvor frugten er skåret i skiver fra pit og derefter blandet med sukker, som trækker saften ud og søder frugten, så den kan laves til sauce. I nogle lande tilsættes tærtekødet som en speciel smagsgiver til retter. Frugten juices, konserveres, kandiseres og endda syltes. I Indien ogIndonesien, de unge blade koges som grønne.

I Indien bruges barken lejlighedsvis til garvning af huder.

Der er mange medicinske anvendelser af otaheite stikkelsbær. Det er ordineret til alt fra et afrensningsmiddel, til behandling af gigt og psoriasis, til lindring af hovedpine, hoste og astma.

Til sidst har otaheite stikkelsbær en mere makaber anvendelse. En juice udvundet af træets bark indeholder giftige ingredienser som saponin, gallussyre sammen med tannin og muligvis lupeol. Tilsyneladende er denne toksicitet blevet udnyttet og brugt til kriminel forgiftning.

Anbefalede: