Poinsettia-formeringsmetoder - Sådan formerer du julestjernefrø og stiklinger

Indholdsfortegnelse:

Poinsettia-formeringsmetoder - Sådan formerer du julestjernefrø og stiklinger
Poinsettia-formeringsmetoder - Sådan formerer du julestjernefrø og stiklinger

Video: Poinsettia-formeringsmetoder - Sådan formerer du julestjernefrø og stiklinger

Video: Poinsettia-formeringsmetoder - Sådan formerer du julestjernefrø og stiklinger
Video: poinsettia cards for the holidays🎄 2024, April
Anonim

Julestjerner er ikke særlig langlivede planter under de bedste omstændigheder, men du kan helt sikkert forlænge julestjernefornøjelsen ud over en julesæson med passende plantepleje. Endnu bedre kan du dyrke erstatningsplanter ved at formere julestjerner. Julestjerneplanteformering kan give dit hjem en løbende forsyning af de dejlige feriefavoritter. Læs videre for at lære om julestjerneformeringsmetoder.

Poinsettia-planteformering

Hvis du spekulerer på at formere julestjerner, er der to primære metoder til at formere julestjerneplanter. Du kan få nye julestjerneplanter enten ved at plante frø eller ved at rode en julestjernestikling.

De fleste mennesker, der formerer disse planter, gør det ved at rodfæste en julestjernestikling. Dette er den eneste måde at sikre, at du får en julestjerneplante, der er identisk med moderplanten. Det er dog sjovt at plante frøene, og du kan dyrke en fantastisk ny sort.

Sådan formerer man julestjernefrø

Fjern frøstande fra din plante, så snart de begynder at blive brune. Opbevar bælgerne i en lukket papirpose, indtil frøstandene tørrer helt. Når frøene springer ud af bælgene, er de klar til at plante.

Når du lærer at formere julestjernefrø, kan du blive overrasket over, hvor enkelt det er. Frøene behøver ikke afkøling eller anden særlig behandling. Så hvert frø lige under overfladen i fugtig jord, og opbevar potterne på et varmt sted uden for direkte sol.

Vand jorden for at holde den let fugtig, og om et par uger bør du se nye frøplanter. Tillad fri luftbevægelse rundt om planterne, mens de er meget unge for at forhindre sygdomme.

Rodning af en julestjerneskæring

Den mest almindelige måde at formere julestjerneplanter på er at rode en julestjernestikling. Selvom avlere roder stiklinger i drivhuse, kan du også rode stiklinger i en vindueskarm.

For at få de bedste nye planter, klip sunde nye stængler fra kraftige planter. Tag stiklinger på 7,5 til 15 cm fra forældreplanter, lige efter deres nye vækst starter i den tidlige sommer.

Brug af rodhormoner kan hjælpe dig med at få succes med at rodfæste julestjernestiklinger. Bank noget af pulveret ud på et køkkenrulle og dyp den afskårne ende i produktet. Sæt derefter stiklingen i huller, du har stukket i fugtig, pasteuriseret pottejord eller fint sand.

Placer stiklingerne et lyst sted, men væk fra direkte sollys. At placere potterne i plastikposer øger luftfugtigheden. Efter ca. en måned burde din indsats for at formere julestjerner kunne betale sig, efterhånden som stiklingerne vokser rødder og udvikler rodsystemer.

Anbefalede: