Dyrkning af Claytonia-blomstrende planter – Sådan plejer du forårsskønhedsblomster

Indholdsfortegnelse:

Dyrkning af Claytonia-blomstrende planter – Sådan plejer du forårsskønhedsblomster
Dyrkning af Claytonia-blomstrende planter – Sådan plejer du forårsskønhedsblomster

Video: Dyrkning af Claytonia-blomstrende planter – Sådan plejer du forårsskønhedsblomster

Video: Dyrkning af Claytonia-blomstrende planter – Sådan plejer du forårsskønhedsblomster
Video: Plant Profile: Spring Beauty (Claytonia virginica) 2024, Kan
Anonim

Claytonia virginica, eller Claytonia spring beauty, er en flerårig vildblomst, der er hjemmehørende i store dele af Midtvesten. Det blev opkaldt efter John Clayton, en amerikansk botaniker fra det 18. århundrede. Disse smukke blomster findes i skove, men kan også dyrkes i haven i naturlige områder eller klynges i bede.

Om Claytonia Spring Beauty

Forårsskønhed er en flerårig forårsblomst hjemmehørende i Midtvesten. Den vokser naturligt i skovene i Ohio, Michigan, Indiana, Illinois, Wisconsin, Indiana og Missouri. De spredes med knolde, der faktisk er spiselige og blev spist af tidlige pionerer, men dyrkning af Claytonia knolde til mad er ikke særlig effektivt - de er små og tidskrævende at indsamle.

Claytonia-blomstringen begynder typisk i april, men det afhænger af placeringen og vejret. Den bliver omkring 3 til 6 tommer (8-15 cm.) høj og producerer små, stjerneformede blomster, der er hvide til lyserøde med lyserøde årer.

Forårsskønhed er en smuk, delikat vildblomst, der pifter forårets haver op. Blomsterne åbner sig i solskinsvejr og holder lukket på overskyede dage. Hvis du bor i forårets skønheds sortiment, så kig efter det som et tegn på, at foråret er kommet, men ogsåovervej at bruge det som et dyrket haveelement.

Sådan plejer du forårsskønhedsblomster

Claytonia forårsskønhed foretrækker rig, fugtig jord. For at dyrke disse blomster i din have eller naturaliserede område, plant knoldene eller knoldene om efteråret. Placér dem omkring 8 cm fra hinanden og dybt.

Forårsskønhed foretrækker plettet sollys og delvis skygge, men den tåler fuld sol. Et skovområde er bedst til dyrkning, men så længe du vander dem tilstrækkeligt, vil disse planter vokse i et solrigt bed.

Du kan også bruge Claytonia som en integreret del af en græsplæne, som krokus og andre tidlige forårsløg. I et skyggefuldt område, hvor græs er svært at dyrke, udgør disse blomster en god del af bunddække. Stol dog ikke på, at det kun dækker et område, da løvet vil dø tilbage om sommeren.

Forvent, at din forårsskønhed kommer tilbage hvert år og spreder sig. Under optimale forhold kan den overtage områder af jorden, så vær forsigtig, når du vælger, hvor og hvordan du planter disse blomster.

Anbefalede: