Modning af spaghetti-squash - tips til, hvordan man modner grøn spaghetti-squash

Indholdsfortegnelse:

Modning af spaghetti-squash - tips til, hvordan man modner grøn spaghetti-squash
Modning af spaghetti-squash - tips til, hvordan man modner grøn spaghetti-squash

Video: Modning af spaghetti-squash - tips til, hvordan man modner grøn spaghetti-squash

Video: Modning af spaghetti-squash - tips til, hvordan man modner grøn spaghetti-squash
Video: When and How to Harvest Spaghetti Squash 2024, Kan
Anonim

Jeg elsker spaghetti squash mest fordi det fungerer som en pastaerstatning med de ekstra fordele af få kalorier og masser af folinsyre, kalium, vitamin A og betacaroten. Jeg har haft forskellige resultater, når jeg dyrker denne vintergræskar, som jeg kridter op til vejrforholdene i vækstsæsonen. Nogle gange har jeg frugt, der ikke ser ud til at være helt klar til at plukke, men Moder Natur har andre planer. Så spørgsmålet er, vil spaghetti squash modne af vinstokken? Læs videre for at få flere oplysninger.

Vil spaghetti-squash modnes af vinstokken?

Nå, det korte svar er "ja" til modning af spaghetti-squash fra vinstokken. Det længere svar involverer et "måske." Jeg bliver ikke helt vild med dig. Faktum er, at svaret afhænger af spaghetti-squashens modenhed, eller hvor moden squashen er.

Hvis squashen er grøn og blød, er der større sandsynlighed for, at den rådner end modnes af vinstokken. Hvis der dog er antydninger af gult, og squashen ser ud til at være i fuld størrelse og lyder solid, når den bankes, ville jeg prøve det. Så hvordan modner man grøn spaghetti-squash?

Sådan modnes grøn spaghetti-squash

Generelt er tidspunktet for at plukke spaghetti-squash i slutningen af september indoktober i nogle regioner. Tegnene på spaghetti squash modenhed er hud, der er gul og hård. En test for hårdhed er at prøve at punktere huden med din negl. Hvis frost er nært forestående, og du har spaghetti squash, der ville være i fare, så fortvivl ikke; det er tid til at handle!

Høst den umodne squash ved at skære frugten fra vinstokken. Sørg for at efterlade et par tommer (5 cm.) vin på squashen, når du skærer den. Vask og tør squashen helt. Sæt dem derefter i et varmt, solrigt område for at modne med den grønne side op til sollys. Vend dem med få dages mellemrum for at lade solen modne alle siderne af squashen. Lad frugten modne til en gul nuance, og spis den derefter eller opbevar den på et køligt, tørt sted.

Hvis sommeren er ved at aftage, og du bliver nervøs for modningen af din spaghetti-squash, kan du prøve at sætte gang i tingene på et par måder. Du kan trimme alle blade, der kan blokere solen fra squashen, eller du kan prøve rodbeskæring. For at rodbeskære skal du gå 3-4 tommer (7,5 til 10 cm.) fra hovedstammen og skære lige ned 6-8 tommer (15 til 20,5 cm.). Gentag skæringen på den anden side af planten for at danne en "L"-form.

Anbefalede: