Malabar Spinat Planter - Sådan dyrkes Malabar Spinat

Indholdsfortegnelse:

Malabar Spinat Planter - Sådan dyrkes Malabar Spinat
Malabar Spinat Planter - Sådan dyrkes Malabar Spinat

Video: Malabar Spinat Planter - Sådan dyrkes Malabar Spinat

Video: Malabar Spinat Planter - Sådan dyrkes Malabar Spinat
Video: как вырастить шпинат из купленных в супермаркете стеблей 2024, Kan
Anonim

Malabar-spinatplante er ikke en ægte spinat, men dens løv ligner virkelig den grønne bladgrøntsag. Også kendt som Ceylon-spinat, klatrespinat, gui, acelga trapadora, bratana, libato, vinspinat og Malabar-natskygge, Malabar-spinat er medlem af Basellaceae-familien. Basella alba er en grøn bladsort, mens den røde bladsort tilhører arten B. rubra, som har lilla stængler. Hvis ikke spinat egentlig er, hvad er Malabar-spinat så?

Hvad er Malabar-spinat?

Malabar-spinatplanter vokser i Indien og i hele troperne, primært i det fugtige lavland. Mens de mørkegrønne blade ligner spinats, er dette en vinplantetype, der trives i varme temperaturer, endda over 90 F. (32 C.). Kølige temperaturer får Malabar-spinat til at krybe. Den dyrkes som etårig, men vokser som en flerårig plante i områder, der er frostfrie.

Malabar Spinatpleje

Malabar-spinat vil vokse godt under forskellige jordbundsforhold, men foretrækker en fugtig frugtbar jord med masser af organisk materiale og en jord-pH på mellem 6,5 og 6,8. Malabar-spinatplanter kan dyrkes i delvis skygge, hvilket øger bladstørrelsen, men den foretrækker meget varme, fugtige og fuld soleksponering.

Malabar-spinat har også brug for konstant fugt for at forhindre blomstringen, hvilket vilgør bladene bitre - ideelt set et område med et varmt, regnfuldt klima for optimal Malabar-spinatpleje og vækst.

Vinstokken skal sp altes, og to planter er tilstrækkelige for de fleste familier gennem vækstsæsonen om sommeren og efteråret. Det kan endda dyrkes på samme espalier som ærter, og virkelig udnytte havens plads. Dyrket som et dekorativt spiseligt, kan vinstokkene trænes til at klatre over døråbninger. For at beskære Malabar-spinat skal du blot skære de tykke, kødfulde blade, mens du beholder lidt stilk.

Sådan dyrker man Malabar-spinat

Malabar-spinat kan dyrkes fra enten frø eller stiklinger. Hvis stilkene er for hårde at spise, når de beskæres, skal du blot sætte dem tilbage i jorden, hvor de vil rodfæstes igen.

Skær frøet med en fil, sandpapir eller endda en kniv for at fremskynde spiringen, hvilket vil tage tre uger eller længere ved temperaturer mellem 65-75 F. (18-24 C.). Direkte så Malabar-spinatfrø i USDA-zone 7 eller varmere, to til tre uger efter sidste frostdato.

Hvis du bor i en køligere zone, skal du starte frøene indendørs omkring seks uger før den sidste frost. Vent med at transplantere, indtil jorden er opvarmet, og der er ingen chance for frost. Transplantér frøplanterne med cirka en fods mellemrum.

Brug af Malabar-spinat

Når du har en god afgrøde at høste, er det at bruge Malabar-spinat ligesom at bruge almindeligt spinatgrønt. Lækkert tilberedt, Malabar-spinat er ikke så slimet som noget andet grønt. I Indien tilberedes den med krydret chili, hakket løg og sennepsolie. Findes ofte i supper, røre og karryretter, Malabar-spinat holder sig bedreend almindelig spinat og visner ikke så hurtigt.

Selv om den, når den er tilberedt, smager meget som spinat, er Malabar-spinat rå en åbenbaring af saftig, sprød smag af citrus og peber. Det er lækkert blandet med andet grønt i smidte salater.

Hvordan du end bruger Malabar-spinat, er denne opdagelse en velsignelse for dem af os, der elsker vores grønt, men finder de varme sommerdage lidt for varme til deres smag. Malabar-spinat har sin plads i køkkenhaven og giver kølige, sprøde grøntsager til de lange, varme sommerdage.

Anbefalede: