Høst af Malabar-spinat - Hvornår skal man plukke Malabar-spinat i haven

Indholdsfortegnelse:

Høst af Malabar-spinat - Hvornår skal man plukke Malabar-spinat i haven
Høst af Malabar-spinat - Hvornår skal man plukke Malabar-spinat i haven

Video: Høst af Malabar-spinat - Hvornår skal man plukke Malabar-spinat i haven

Video: Høst af Malabar-spinat - Hvornår skal man plukke Malabar-spinat i haven
Video: VLOG - 3 - Udplantning af salat ( the easy way ) 2024, Kan
Anonim

Når varmere sommertemperaturer får spinat til at boltre sig, er det tid til at erstatte den med den varmeelskende Malabar-spinat. Selvom det teknisk set ikke er en spinat, kan Malabar-blade bruges i stedet for spinat og gøre en dejlig vinplante spiselig med lyse fuchsiabladstængler og årer. Spørgsmålet er, hvordan og hvornår man plukker Malabar-spinat?

Hvornår skal man vælge Malabar-spinat

Både Basella rubra (rødstammet Malabar) og dens mindre farverige slægtning B. alba er urteagtige vinstokke, der kan blive op til 35 fod (11 m.) lange på én sæson. Hjemmehørende i Sydøstasien og følsomme over for kulde, begge kan dyrkes som etårige i tempererede klimaer.

Malabar-spinat vokser godt i jorde med pH-værdier fra 5,5-8,0, men ideelt set foretrækkes fugtig, veldrænende jord med højt indhold af organisk materiale. Den trives i fuld sol, men tåler let skygge.

Start frø indendørs seks til otte uger før sidste frostdato for dit område, og transplanter derefter udenfor, når nattetemperaturerne er mindst konstant 50 grader F. (10 C.).

Hvornår kan du begynde at høste Malabar-spinat? Begynd at tjekke vinstokken hver dag, begyndende i forsommeren. Når hovedstilken er stærk og vokser godt, kan dubegynde at plukke bladene.

Sådan høster man Malabar-spinat

Der er ingen trick til at høste Malabar-spinat. Du skal bare klippe blade og møre nye stængler, der er 15-20 cm lange med en saks eller en kniv. Malabar tager til aggressiv beskæring, og det vil ikke skade planten på nogen måde. Faktisk vil plukning af store mængder af planten kun signalere, at den bliver endnu mere busket. Hvis du ikke vil have eller ikke har plads til en lang vinstok, skal du bare høste aggressivt.

Høst af Malabar-spinat har en lang sæson, da det kun vil tilskynde til mere vækst at klippe den tilbage. Du kan fortsætte med at plukke Malabar-spinat, så længe planten aktivt producerer nye skud, hele sommeren og ind i efteråret, eller indtil den begynder at blomstre.

Blomster giver plads til et væld af mørkelilla bær. De kan bruges som madfarve til piskefløde eller yoghurt.

Bladene og skuddene fra Malabar-spinatplukning kan spises friske eller kogte som spinat. Smagen er dog ikke så bitter som spinat på grund af dens lavere niveauer af oxalsyre. De fleste mennesker, der kan lide spinat, grønkål og mangold, vil kunne lide Malabar, selvom andre måske ikke finder det så tiltalende.

Yngre blade og stængler er de mest velsmagende. Det ældre løv har mere fiberrigt slim, det samme som giver okra dets slimede karakter.

Anbefalede: