Gør-det-selv-tudsehuse: Hvad skal man bruge som et tudsehus

Indholdsfortegnelse:

Gør-det-selv-tudsehuse: Hvad skal man bruge som et tudsehus
Gør-det-selv-tudsehuse: Hvad skal man bruge som et tudsehus

Video: Gør-det-selv-tudsehuse: Hvad skal man bruge som et tudsehus

Video: Gør-det-selv-tudsehuse: Hvad skal man bruge som et tudsehus
Video: Ny Super Mario Bros. U Deluxe ALLE Verdener ALL Star-Mønter - Fuldt spil 100 % Gennemgang 2024, April
Anonim

Lunefuldt såvel som praktisk, et tudsehus er en charmerende tilføjelse til haven. Tudser spiser 100 eller flere insekter og snegle hver dag, så et tudsehus er en fantastisk gave til en gartner, der kæmper i kampen om insekten. Selvom du altid kan vælge at købe et tudsehus til haven, koster de faktisk meget lidt at lave, og at bygge et tudsehus er enkelt nok til at selv de yngste familiemedlemmer kan nyde det.

Sådan laver man et tudsehus

Du kan lave et havetudsehus af en plastikmadbeholder eller en ler- eller plasturtepotte. Når du beslutter dig for, hvad du skal bruge som tudsehus, skal du huske på, at plastikbeholdere er gratis og nemme at skære, men lerkrukker er køligere i sommerens varme.

Hvis du planlægger at dekorere dit tudsehus med børn, så sørg for at bruge en vaskbar maling. Vaskbar maling klæber bedre til ler end til plastik. Når du har dekoreret beholderen, er du klar til at sætte dit tudsehus op.

Gør-det-selv-tudsehuse

Du har to muligheder for at opsætte et tudsehus lavet af en lerkrukke. Den første metode er at lægge potten vandret på jorden og begrave den nederste halvdel i jorden. Resultatet er en tudsehule. Den anden mulighed er at sætte gryden på hovedet på en cirkel af sten. Lav en indgang vedfjerner et par sten.

Når du bruger en plastikbeholder, skal du skære en indgang ind i plastikken og placere beholderen på hovedet på jorden. Placer en sten ovenpå, eller hvis beholderen er stor nok, sænk den ned i jorden en tomme eller to (2,5 til 5 cm.) for at holde den på plads.

Et tudsehus til haven har brug for en skyggefuld placering, gerne under en busk eller plante med lavthængende blade. Sørg for, at der er en vandkilde i nærheden. I mangel af en naturlig vandkilde, sænk en lille skål ned i jorden og hold den fyldt med vand hele tiden.

Ganske ofte vil en tudse finde huset af sig selv, men hvis dit hus forbliver tomt, kan du finde en tudse i stedet for. Se bare i kølige, skyggefulde skovområder og langs vandløbsbredder.

At tilføje et havetudsehus til dine planteområder er en fantastisk måde at lokke disse insektædende venner til området. Derudover er det en sjov aktivitet for børnene.

Anbefalede: