Årsager til tyk svær og ingen saft i citroner, limefrugter, appelsiner og anden citrus

Indholdsfortegnelse:

Årsager til tyk svær og ingen saft i citroner, limefrugter, appelsiner og anden citrus
Årsager til tyk svær og ingen saft i citroner, limefrugter, appelsiner og anden citrus

Video: Årsager til tyk svær og ingen saft i citroner, limefrugter, appelsiner og anden citrus

Video: Årsager til tyk svær og ingen saft i citroner, limefrugter, appelsiner og anden citrus
Video: Why Are My Lemons Bumpy, Lumpy & Deformed? How To Fix It - Backyard Garden - Citrus Tree Problems 2024, Kan
Anonim

For en citrusavler kan intet være mere frustrerende end at vente hele sæsonen på, at en citron, lime, appelsin eller anden citrusfrugt modner kun for at opdage, at indersiden af frugten har en tyk skræl med mere skal end papirmasse. Et citrustræ kan se sundt ud og få alt det vand, det har brug for, og det kan stadig ske, men du kan ordne det og sørge for, at dine citrusfrugter aldrig ender med en tyk svær igen.

Hvad forårsager en tyk svær på citrusfrugter?

Meget enkelt, en tyk skræl på enhver form for citrusfrugt er forårsaget af en næringsstofubalance. Den tykke svær skyldes enten for meget nitrogen eller for lidt fosfor. Teknisk set er disse to problemer et og det samme, da for meget kvælstof vil påvirke, hvor meget fosfor en plante vil optage, og dermed forårsage en fosformangel.

Kvælstof og fosfor er en citrusavlers bedste ven. Nitrogen er ansvarlig for løvvækst og vil hjælpe træet til at se frodigt, grønt ud og være i stand til at optage energi fra solen. Fosfor hjælper planten med at danne blomster og frugt. Når disse to næringsstoffer er i balance, ser træet smukt ud, og frugterne er perfekte.

Når de to er ude af balance, vil det give problemer. Et citrustræat vokse i jord, der har for meget kvælstof, vil se meget sundt ud, bortset fra at det vil have meget få, hvis nogen, blomster. Hvis den producerer blomster, vil frugten selv være tør, med lidt eller ingen frugtkød indeni og en bitter, tyk skorpe.

En fosformangel vil forårsage næsten de samme resultater, men afhængigt af niveauerne af nitrogen ser træet muligvis ikke så frodigt ud. Uanset hvad vil sværene på citrusfrugter fra citrustræer, der er påvirket af for lidt fosfor, være tykke og frugten uspiselig.

Den nemmeste måde at fiksere både for meget nitrogen og for lidt fosfor på er at tilføre fosfor til jorden. Dette kan gøres med en fosforrig gødning eller, hvis du leder efter en organisk fosforgødning, benmel og råfosfat, som begge er rige på fosfor.

Tyke skal på citrusfrugter sker ikke bare; der er en grund til tykke skræl på citroner, limefrugter, appelsiner og andre citrusfrugter. Du kan løse dette problem, så du aldrig igen behøver at opleve skuffelsen over at vente så længe på en frugt, du ikke kan spise.

Anbefalede: