Sådan høster du appelsiner - tips til at plukke appelsiner i haven

Indholdsfortegnelse:

Sådan høster du appelsiner - tips til at plukke appelsiner i haven
Sådan høster du appelsiner - tips til at plukke appelsiner i haven

Video: Sådan høster du appelsiner - tips til at plukke appelsiner i haven

Video: Sådan høster du appelsiner - tips til at plukke appelsiner i haven
Video: BEST FALL FINDS AT FIVE BELOW! | NO BUDGET SHOPPING | We Are The Davises 2024, Kan
Anonim

Appelsiner er nemme at plukke fra træet; Tricket er at vide, hvornår man skal høste en appelsin. Hvis du nogensinde har købt appelsiner hos den lokale købmand, er du godt klar over, at ensartet orange farve ikke nødvendigvis er en indikator for en lækker, saftig appelsin; frugten er nogle gange farvet, hvilket gør tingene forvirrende. Den samme tommelfingerregel gælder, når man høster appelsiner; farve er ikke altid en afgørende faktor.

Hvornår skal man høste en appelsin

Tidspunkter for høst af appelsiner varierer afhængigt af sorten. At plukke appelsiner kan forekomme når som helst fra så tidligt som i marts til så sent som i december eller januar. Det er nyttigt at vide, hvilken sort af appelsiner du har for at bestemme det rigtige tidspunkt for at plukke appelsiner.

For at være mere specifik burde disse tip hjælpe:

  • Navleappelsiner er klar til høst fra november til juni.
  • Valencia-appelsiner er klar fra marts til oktober.
  • Cara Cara appelsiner modner fra december til maj.
  • Clementine-appelsiner er klar i oktober ligesom Satsuma indtil december eller januar.
  • Søde ananasappelsiner er klar til høst fra november til februar.

Som du kan se, bestemmer du hvilken typeappelsin du har giver dig et hint om hvornår frugten er klar. Generelt finder det meste appelsinhøst sted mellem slutningen af september og frem til det tidlige forår.

Sådan høster man appelsiner

Det kan være svært at vide, hvordan man plukker en appelsin, der er moden. Som nævnt ovenfor er farve ikke altid en indikator for en appelsins modenhed. Når det er sagt, vil du ikke vælge grøn frugt. I mange tilfælde vil den modne frugt simpelthen falde fra træet. Tjek frugten for mug, svamp eller pletter. Vælg en appelsin til at høste, der dufter sødt, friskt og citrusagtigt, ikke muggent. Den sikreste måde at kontrollere, om et appelsintræ er klar til at blive plukket, er at smage en eller to frugter, før du høster hele træet. Husk, citrus bliver ikke ved med at modnes, når den først er fjernet fra træet.

For at høste dine appelsiner skal du blot tage fat i den modne frugt i hånden og forsigtigt dreje den, indtil stilken løsner sig fra træet. Hvis frugten er for høj, så brug en stige til at klatre så langt op som du kan og ryst grenene for at løsne frugten. Forhåbentlig falder frugten til jorden som citrusmanna fra himlen.

Hvis skindet på dine appelsiner har tendens til at være meget tyndt og dermed nemt rives i stykker, er det bedst at bruge en klippemaskine til at skære stilkene over. Nogle varianter af appelsiner gør klogt i bare at lade den modne frugt stå på træet et par måneder længere i stedet for at høste hele træet på én gang. Det er en fantastisk opbevaringsmetode, og ofte bliver frugten bare sødere.

Gå videre og saml frugt, der er faldet fra træet til jorden. Undersøg det for ødelagt hud. Kassér alle, der har åbne sår, menresten af dem burde være helt fine at spise.

Og det, citrusavlere, er, hvordan man plukker en appelsin.

Anbefalede: