Tips til dyrkning af rosmarin-urteplanter

Indholdsfortegnelse:

Tips til dyrkning af rosmarin-urteplanter
Tips til dyrkning af rosmarin-urteplanter

Video: Tips til dyrkning af rosmarin-urteplanter

Video: Tips til dyrkning af rosmarin-urteplanter
Video: Growing Rosemary is SO Easy, You'll Have to Try To Kill It 2024, April
Anonim

Evergreen Rosemary er en attraktiv stedsegrøn busk med nålelignende blade og strålende blå blomster. Blomsterne af stedsegrøn rosmarin holder sig gennem foråret og sommeren og fylder luften med en dejlig fyrretræsduft. Denne smukke urt, der mest bruges til at krydre retter, er også almindeligt brugt som prydplanter i landskabet.

Det videnskabelige navn for rosmarinplanten er Rosmarinus officinalis, som oversættes til "havets tåge", da dens grågrønne løv menes at ligne tåge mod Middelhavets klipper, hvor planten stammer fra.

Evergreen Rosemary Plantepleje

Rosmarinplantepleje er let. Når du dyrker rosmarinplanter, skal du give dem veldrænet, sandet jord og mindst seks til otte timers sollys. Disse planter trives i varme, fugtige omgivelser og kan ikke tåle ekstremt kolde temperaturer. Da rosmarin ikke kan modstå vintre under 30 F. (-1 C.), er det ofte bedre, når man dyrker rosmarinplanter, at lægge dem i beholdere, som kan placeres i jorden og nemt flyttes indendørs om vinteren.

Rosemary foretrækker at forblive noget på den tørre side; derfor er terracotta potter et godt valg, når du skal vælge passende beholdere. Disse potter lader planten tørre hurtigere ud. Vand rosmarinplanter grundigt, når jorden er tør at røre ved, men lad planterne tørre ud mellem vandingsintervallerne. Selv indendørs vil rosmarinplanter kræve masser af lys, mindst seks timer, så placer planten et passende sted fri for træk.

trimning af rosmarin

Beskæring af rosmarin hjælper med at gøre en busket plante. De fleste urter trives med at blive trimmet i ny og næ, især dem der bruges til smagsstoffer. Klip kviste, ligesom du ville gøre, når du skærer en stueplante ned, og trim rosmarin, når blomstringen er ophørt. Den generelle regel for trimning af rosmarin er ikke at tage mere end en tredjedel af planten på noget tidspunkt og skære lige over en bladfuge. Disse kan derefter tørres som enhver anden urt ved at hænge bundte bundter på hovedet på et køligt, tørt sted.

Evergreen Rosemary Formering

Rosmarinplanter formeres norm alt med stiklinger, da det kan være svært at få stedsegrønne rosmarinfrø til at spire. Succesfuld dyrkning af rosmarinplanter fra frø kommer kun, når frøene er meget friske, og når de plantes under optimale vækstbetingelser.

Start nye rosmarinplanter med stiklinger fra eksisterende stedsegrønne planter. Klip stilke, der er omkring 5 cm lange, og fjern blade på de nederste to tredjedele af stiklingen. Placer stiklingerne i en blanding af perlit og tørvemos, sprøjt med vand, indtil rødderne begynder at vokse. Når rødderne har udviklet sig, kan du plante stiklingerne, som du ville med enhver rosmarinplante.

Rosmarinplanter er tilbøjelige til at blive rodbundne og bør ompottes mindst en gang om året. Gulning afdet nederste løv er en tidlig indikation på, at det er tid til at ompotte.

Se en video om dyrkning af rosmarin:

Anbefalede: