Cucamelonplukning: Hvornår er en cucamelon moden og klar til at høste

Indholdsfortegnelse:

Cucamelonplukning: Hvornår er en cucamelon moden og klar til at høste
Cucamelonplukning: Hvornår er en cucamelon moden og klar til at høste

Video: Cucamelonplukning: Hvornår er en cucamelon moden og klar til at høste

Video: Cucamelonplukning: Hvornår er en cucamelon moden og klar til at høste
Video: Everything About Cucamelons | How to Grow In Your Garden | Best Harvest In Canada 2024, April
Anonim

Også kaldet musemelon, sandita og mexicansk sur cornichon, er denne sjove, lille veggie en fantastisk tilføjelse til haven. At vide, hvordan man høster en cucamelon, er dog ikke indlysende, så det er vigtigt at forstå, hvordan og hvornår disse frugter modnes, og hvordan man ved, hvornår de er bedst at plukke og spise.

Cucamelon Harvest Info

Hvis du endnu ikke har opdaget og dyrket cucamelon i din køkkenhave, er det tid til at prøve disse sjove små frugter. En cucamelon på spansk kaldes en sandita, eller lille vandmelon. Begge navne beskriver præcis, hvordan denne frugt er: den ligner en miniaturevandmelon, og den er medlem af samme familie som agurker.

Cucamelonen er lille og kan spises hel og frisk, men er også fantastisk til syltning. Planten ligner meget en agurkplante, og vokser på samme måde. Dens vinstokke er sarte og har brug for en form for støtte. Smagen af cucamelon er som en agurk med et strejf af citron eller lime.

Hvornår er en Cucamelon moden?

At dyrke disse frugter er en god idé, men at høste cucamelons er ikke nødvendigvis intuitivt. Lad ikke det faktum, at dette er en agurkeslægtning, narre dig. Cucamelonsbliv ikke meget større end en drue, så vent ikke på, at en frugt på størrelse med en agurk høster.

Cucamelonplukning bør foretages, når frugterne ikke er meget mere end en tomme (2,5 cm.) lange og stadig er faste at røre ved. Hvis du plukker dem senere, bliver de meget snuskede. Cucamelons udvikler sig og modner ret hurtigt, efter at blomsterne dukker op, så hold øje med dine vinstokke dagligt.

Der skal være rigeligt med blomster og frugter, men hvis du vil tvinge flere til at udvikle sig, kan du plukke nogle af frugterne tidligere og før de er modne. Forvent at få en kontinuerlig høst fra dine modne planter fra midten til sensommeren og langt igennem efteråret.

Når det er færdigt, kan du grave de knoldede rødder op og opbevare på et køligt og tørt sted vinteren over. Genplant om foråret, og du får en tidligere høst af cucamelons.

Anbefalede: