Cranberry Cotoneaster Care - Tips til dyrkning af tranebær Cotoneaster-planter

Indholdsfortegnelse:

Cranberry Cotoneaster Care - Tips til dyrkning af tranebær Cotoneaster-planter
Cranberry Cotoneaster Care - Tips til dyrkning af tranebær Cotoneaster-planter

Video: Cranberry Cotoneaster Care - Tips til dyrkning af tranebær Cotoneaster-planter

Video: Cranberry Cotoneaster Care - Tips til dyrkning af tranebær Cotoneaster-planter
Video: VLOG 17 - SÅNING AF TIDLIGE GULERØDDER 2024, Kan
Anonim

Voksende tranebær-cotoneaster (Cotoneaster apiculatus) bringer et lavt, dejligt stænk af farve til baghaven. De bringer en spektakulær efterårsfrugt med sig, en elskværdig plantevane og rent, lyst løv. Disse planter er gode bunddække, men kan også fungere som korte hække. Hvis disse buske lyder godt for dig, kan du læse videre for at få flere fakta om tranebær-cotoneaster og tips til, hvordan du dyrker en tranebær-cotoneaster.

Cranberry Cotoneaster-fakta

Tranebær-cotoneaster-planter er en af de lavtvoksende cotoneaster-varianter, der kun stiger til knæet, men spreder sig tre gange så bredt. De lange stængler vokser i buede høje og fungerer godt som bunddække. Derudover gør de en pokkers prydbusk. Bladene er små, men smukt skinnende grønne, og buskene ser frodige ud i vækstsæsonen.

Blomster er bittesmå og pink-hvide. Når hele busken blomstrer, er blomsterne attraktive, men selv på deres højeste er blomstringen ikke dramatisk. Men det er de lyse bær, størrelsen og farven af tranebær, der giver planten både deres navn og popularitet. Bærafgrøden er tæt og dækker hele højen afløv, hængende på grenene langt hen på vinteren.

Sådan dyrker man en Cranberry Cotoneaster

Hvis du spekulerer på, hvordan man dyrker en tranebær-cotoneaster, trives buskene i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 5 til 7. Det anbefales ikke at dyrke tranebær-cotoneaster i andre zoner.

Du vil blive glad for at høre, at pleje af tranebær-cotoneaster er let, hvis du placerer dem korrekt. Placer tranebær-cotoneaster-planter i fuld sol, hvis det er muligt, selvom de også vil vokse i delvis skygge.

Hvad angår jord, vil du have en lettere tid med tranebær-cotoneaster-pleje, hvis du planter buskene i fugtig, veldrænet jord. På den anden side er disse hårde buske, der også kan tåle dårlig jord og byforurening.

Den vigtigste del af tranebær-cotoneaster-plejen finder sted umiddelbart efter transplantationen. Når du først begynder at dyrke tranebær-cotoneaster, bliver du nødt til at vande planterne godt for at hjælpe dem med at udvikle et stærkt rodsystem. Efterhånden som de modnes, bliver de mere modstandsdygtige over for tørke.

Anbefalede: