Solplet Solsikkeinformation: Plantning af solpletsolsikker i haven

Indholdsfortegnelse:

Solplet Solsikkeinformation: Plantning af solpletsolsikker i haven
Solplet Solsikkeinformation: Plantning af solpletsolsikker i haven

Video: Solplet Solsikkeinformation: Plantning af solpletsolsikker i haven

Video: Solplet Solsikkeinformation: Plantning af solpletsolsikker i haven
Video: How to Grow Sunflowers Successfully At Home 🌻 2024, Kan
Anonim

Hvem elsker ikke solsikker – de store, muntre ikoner om sommeren? Hvis du ikke har plads i haven til gigantiske solsikker, der når højder på op til 9 fod (3 m.), kan du overveje at dyrke 'Sunplet'-solsikker, en sød-som-en-knap-kultivar, der er ekstremt nem at dyrke, selv for nybegyndere. Interesseret? Læs videre for at lære om dyrkning af solpletsolsikker i haven.

Solplet Sunflower Information

Dværgsolpletsolsikke (Helianthus annuus 'Solplet') når højder på kun omkring 24 tommer (61 cm.), hvilket gør den ideel til dyrkning i haven eller i beholdere. Stilkene er robuste nok til at understøtte de store, gyldengule blomster, der måler omkring 25 cm i diameter – perfekt til afskårne blomsterarrangementer.

Dyrkning af solpletsolsikker

Plant dværgsolpletsolsikkefrø direkte i haven sidst på foråret eller forsommeren, når al fare for frost er overstået. Solsikker har brug for masser af skarpt sollys og fugtig, veldrænet, neutral til basisk jord. Plant små partier af solsikkefrø med to eller tre ugers mellemrum for konstant blomstring indtil efteråret. Du kan også plante frø indendørs til tidligere opblomstringer.

Pas på, om frøene spirer i totre uger. Tynde solsikker med en afstand på ca. 31 cm, når frøplanterne er store nok til at håndtere.

Pleje af solpletsolsikker

Vand nyplantede solsikkefrø ofte for at holde jorden fugtig, men ikke fugtig. Vand frøplanter ofte, og led vandet til jorden omkring 10 cm fra planten. Når solsikkerne er veletablerede, skal du vande dybt, men sjældent for at fremme lange, sunde rødder.

Som en generel regel er én god vanding om ugen tilstrækkelig. Undgå fugtig jord, da solsikker er tørketolerante planter, der har tendens til at rådne, hvis forholdene er for våde.

Solsikker behøver ikke meget gødning, og for meget kan skabe svage, spinkle stængler. Tilføj en lille mængde almindelig havegødning til jorden ved plantning, hvis din jord er dårlig. Du kan også påføre en godt fortyndet, vandopløselig gødning et par gange i løbet af blomstringssæsonen.

Anbefalede: