Hvad er et frugtløst morbærtræ - dyrkningstips og frugtløs morbærpleje

Indholdsfortegnelse:

Hvad er et frugtløst morbærtræ - dyrkningstips og frugtløs morbærpleje
Hvad er et frugtløst morbærtræ - dyrkningstips og frugtløs morbærpleje

Video: Hvad er et frugtløst morbærtræ - dyrkningstips og frugtløs morbærpleje

Video: Hvad er et frugtløst morbærtræ - dyrkningstips og frugtløs morbærpleje
Video: (143) Fruitless Mulberry 2024, Kan
Anonim

Problemet med at dyrke morbærtræer er bærene. De skaber rod på jorden under træerne og pletter alt, hvad de kommer i kontakt med. Desuden uddeler de fugle, der spiser bærene, frøene, og arten er blevet invasiv i naturen. Frugtløse morbærtræer (Morus alba 'Fruitless') er lige så tiltalende som frugtsorter, men uden rodet eller det invasive potentiale.

Så hvad er et frugtesløst morbærtræ? Et frugtløst morbærtræ er et glimrende valg til et mellemstort til stort skyggetræ i hjemmets landskaber. Den bliver 20 til 60 fod (6-18 m.) høj med en tæt baldakin så meget som 45 fod (14 m.) bred. Dette smukke træ har mørkegrønt løv om sommeren, som bliver gult, før det falder om efteråret.

Sådan dyrker man et frugtløst morbærtræ

Når du dyrker frugtløse morbærtræer, bør du plante træerne i fuld sol eller delvis skygge. Du vil også gerne plante træerne mindst 2 meter fra fortove, indkørsler og fundamenter, fordi deres stærke rødder kan løfte og knække cement og fortov.

Træerne tåler næsten enhver form for jord, men har det bedst i veldrænet, muldrig jord.

Træer har gavn af at satse det første år. Unge træer har tendens tilvære toptunge og stammerne snapper let i hård vind. Hvis indsatsen efterlades på plads i mere end et år, kan den gøre mere skade end gavn.

Fruitless Mulberry Care

At dyrke frugtløse morbærtræer er let, fordi træerne kræver meget lidt pleje. Når den først er etableret, modstår den både tørke og langvarige oversvømmelser, men den vil vokse hurtigere, hvis den vandes under tørre perioder.

Træet har ikke brug for gødning før dets andet år. Et 2 tommer (5 cm.) lag kompost om foråret er ideelt. Spred komposten under baldakinen og et par fod (1 m.) ud over det. Hvis du i stedet vil bruge en granulær gødning, skal du vælge en med et forhold på ca. 3:1:1.

Beskæring af frugtløs morbær

Beskæring af frugtesløse morbærtræer er en anden faktor for frugtløs morbærpleje. Modne træer har sjældent brug for beskæring, men du skal muligvis forme unge træer og fjerne eller forkorte grene, der hænger for tæt på jorden.

Det bedste tidspunkt at beskære morbær er om vinteren, efter at bladene er faldet. Fjern knækkede eller syge grene når som helst på året.

Anbefalede: