Græskardyrkning - hvordan og hvornår man planter græskarfrø

Indholdsfortegnelse:

Græskardyrkning - hvordan og hvornår man planter græskarfrø
Græskardyrkning - hvordan og hvornår man planter græskarfrø

Video: Græskardyrkning - hvordan og hvornår man planter græskarfrø

Video: Græskardyrkning - hvordan og hvornår man planter græskarfrø
Video: How to grow pumpkin from seeds at home | Method of propagation of pumpkin from seeds 2024, Kan
Anonim

Hvornår begynder du at dyrke et græskar (Cucurbita maxima) er et spørgsmål, som mange gartnere har. Disse spektakulære squash er ikke kun en sjov efterårsdekoration, men de kan også lave flere lækre godbidder. Græskardyrkning er ikke svært og er endda en populær haveaktivitet for et barn i haven. Lad os bruge et par minutter på at lære et par tips til at dyrke græskar til at starte græskar fra frø.

Hvornår skal man plante græskarfrø

Før du kan dyrke græskarkerner, skal du vide, hvornår du skal plante græskarkerner. Hvornår du planter dine græskar afhænger af, hvad du planlægger at bruge dem til.

Hvis du planlægger at lave jack-o-lanterner med dine græskar, så plant dine græskar udenfor, når alle chancer for frost er forbi, og jordtemperaturen har nået 65 F. (18 C.). Tag højde for, at græskarplanter vokser hurtigere i varme klimaer end kolde klimaer. Det betyder, at hvilken måned du skal plante græskarkerner, ændrer sig afhængigt af, hvor du bor. Så i de køligere dele af landet er det bedste tidspunkt at plante græskarfrø i slutningen af maj, og i varmere dele af landet kan du vente til midten af juli med at plante græskar til Halloween.

Hvis du planlægger at dyrke græskar som madafgrøde (eller til en kæmpe græskarkonkurrence), kan du starte dine græskarindendørs omkring to til tre uger før sidste frostdato for dit område.

Sådan planter man græskarfrø

Start af græskarkerner udenfor

Når du planter græskarkerner udenfor, så husk, at græskar har brug for utrolig meget plads for at vokse. Det anbefales, at du planlægger, at der skal være mindst 20 kvadratfod (2 kvm) til hver plante.

Når jordtemperaturen er mindst 65 F. (18 C.), kan du plante dine græskarkerner. Græskarfrø spirer ikke i kold jord. Sæt jorden lidt op i midten af det valgte sted for at hjælpe solen med at opvarme græskarkernerne. Jo varmere jorden er, jo hurtigere spirer græskarkernerne. Plant tre til fem græskarkerner på omkring 2,5 cm dybe. i højen.

Når græskarkernerne spirer, skal du vælge to af de sundeste og tynde resten ud.

Start af græskarkerner indendørs

Pak løst noget pottemuld i en kop eller en beholder med huller til dræning. Plant to til fire græskarfrø 1 tomme (2,5 cm.) dybt i jorden. Vand græskarkernerne lige nok, så jorden er fugtig, men ikke oversvømmet. Sæt koppen på en varmepude. Når frøene er spiret, skal du udtynde alle undtagen den stærkeste frøplante, og derefter placere frøene og koppen under en lyskilde (lyst vindue eller fluorescerende pære). Hvis du holder frøplanten på varmepuden, vil den få den til at vokse hurtigere.

Når al fare for frost er forbi i dit område, skal du flytte græskarkimplanten til haven. Fjern forsigtigt græskarfrøplanten fra koppen, men forstyr ikke plantens rødder. Placer i enhul 1-2 tommer (2,5 til 5 cm.) dybere og bredere end græskarplantens rodkugle og fylde hullet igen. Bank ned omkring græskarkimplanten og vand grundigt.

Græskardyrkning kan være givende og sjovt. Brug lidt tid i år på at plante græskarfrø i din have.

Anbefalede: