A Three Sisters Garden - Beans, Corn & Squash - Havearbejde Know How

Indholdsfortegnelse:

A Three Sisters Garden - Beans, Corn & Squash - Havearbejde Know How
A Three Sisters Garden - Beans, Corn & Squash - Havearbejde Know How

Video: A Three Sisters Garden - Beans, Corn & Squash - Havearbejde Know How

Video: A Three Sisters Garden - Beans, Corn & Squash - Havearbejde Know How
Video: Three Sisters Garden Follow-up 2024, Kan
Anonim

En af de bedste måder at få børn til at interessere sig for historie er at bringe den ind i nutiden. Når man lærer børn om indianere i amerikansk historie, er et fremragende projekt at dyrke de tre indianersøstre: bønner, majs og squash. Når du anlægger en have med tre søstre, er du med til at bringe en gammel kultur ud i livet. Lad os se på at dyrke majs med squash og bønner.

Historien om de tre indianersøstre

De tre søstres måde at plante på stammer fra Haudenosaunee-stammen. Historien fortæller, at bønner, majs og squash faktisk er tre indianske jomfruer. Selvom de tre er meget forskellige, elsker de hinanden meget og trives, når de er i nærheden af hinanden.

Det er af denne grund, at de indfødte amerikanere planter de tre søstre sammen.

Sådan planter man en have med tre søstre

Beslut først en placering. Som de fleste køkkenhaver har de tre indianersøstres have brug for direkte sol det meste af dagen og et sted, der dræner godt.

Beslut derefter, hvilke planter du vil plante. Selvom den generelle retningslinje er bønner, majs og squash, er det helt op til dig, hvilken slags bønner, majs og squash du planter.

  • Beans– Forbønnerne skal du bruge en sort bønner. Bush beans kan bruges, men pole beans er mere tro mod ånden i projektet. Nogle gode varianter er Kentucky Wonder, Romano Italian og Blue Lake bønner.
  • Majs– Majsen skal være en høj, robust sort. Du ønsker ikke at bruge en miniature variant. Majs slags er op til din egen smag. Du kan dyrke de sukkermajs, som vi almindeligvis finder i hjemmehaven i dag, eller du kan prøve en mere traditionel majs som Blue Hopi, Rainbow eller Squaw majs. For ekstra sjov kan du også bruge en variant af popcorn. Popcornvarianterne er stadig tro mod indiansk tradition og sjove at dyrke.
  • Squash– Squashen skal være en vining squash og ikke en bush squash. Typisk fungerer vintersquash bedst. Det traditionelle valg ville være et græskar, men du kan også lave spaghetti, butternut eller enhver anden vindyrkning af vintersquash, som du kunne tænke dig.

Når du har valgt dine bønner, majs og squashvarianter, kan du plante dem på det valgte sted. Byg en høj, der er 3 fod (1 m.) på tværs og omkring en fod (31 cm.) høj.

Kornet vil gå i midten. Plant seks eller syv majsfrø i midten af hver høj. Når de er spiret, tynde til kun fire.

To uger efter majsen er spiret, plant seks til syv bønnefrø i en cirkel rundt om majsen ca. 15 cm væk fra planten. Når disse spirer, skal du også tynde dem ud til kun fire.

Sidst, samtidig med at du planter bønnerne, skal du også plante squashen. Plant to squashfrø og tynd til en nårde spirer. Squashfrøene vil blive plantet på kanten af højen, omkring en fod (31 cm.) væk fra bønnefrøene.

Når dine planter vokser, tilskynd dem forsigtigt til at vokse sammen. Squashen vil vokse rundt om bunden, mens bønnerne vokser op i majsen.

En have med tre indianske søstre er en fantastisk måde at få børn til at interessere sig for historie og haver. At dyrke majs med squash og bønner er ikke kun sjovt, men også lærerigt.

Anbefalede: