Laksebærbuskeinfo: Tips til dyrkning af laksebærbuske

Indholdsfortegnelse:

Laksebærbuskeinfo: Tips til dyrkning af laksebærbuske
Laksebærbuskeinfo: Tips til dyrkning af laksebærbuske

Video: Laksebærbuskeinfo: Tips til dyrkning af laksebærbuske

Video: Laksebærbuskeinfo: Tips til dyrkning af laksebærbuske
Video: 9 Types of Berry Bushes to grow in your Garden 2024, April
Anonim

Har du nogensinde hørt om at dyrke laksebærplanter i haven? Laksebær? Hvad i alverden er det, du spørger om? Læs videre for at få flere oplysninger.

Hvad er en laksebærbusk?

Laksebærplanter er hjemmehørende i Stillehavskysten, fra Alaska til det nordlige Californien. Selvom de primært vokser i det regnfulde klima vest for Cascade-bjergene, findes laksebærbuske nogle gange så langt mod øst som Idaho.

Laksebærplanter er medlemmer af Rubus-familien sammen med brombær, daggbær og hindbær. Selvom laksebær ligner hindbær, er de orange, gule eller røde. Smagen er mildt sød-tær, hvilket gør dem perfekte til syltetøj og gelé.

Native Americans nød traditionelt bærrene med frisk laks, og dermed navnet. Nogle kilder siger dog, at laksebær er opkaldt efter frugtens pink-røde farve. Bærrene nydes også af fugle og dyreliv, herunder kaniner, elge og hjorte.

Planterne er især værdsat for de store, rosenrøde blomster, som blomstrer fra tidligt til midten af foråret. De prangende blomster er foretrukket af rødbrune kolibrier, der trækker nordpå omkring det tidspunkt, sammen med bier og andre tidlige bestøvere.

Laksebærplantepleje

Laksebærbuske er velegnede til dyrkning i USDA plantehårdhedszoner 4 til 9. Den nemmeste mådeat begynde at dyrke laksebærbuske er at købe små planter fra et drivhus eller en planteskole. Du kan også formere nye planter fra stiklinger af løvtræ taget fra modne laksebærbuske, men fjern ikke for meget vækst fra vilde planter.

Vand voksende laksebærbuske ugentligt i tørt vejr, især når bær kommer på og modnes. Laksebærplanter foretrækker fuld til delvis skygge. Selvom de vil tåle en mere solrig beliggenhed, har de brug for mere vand.

Bul laksebærplanter hvert forår ved at bruge en barkflis såsom strimlet bark, halm, tørt græsafklip eller kompost. Dette er også et godt tidspunkt at påføre en let påføring af almen, afbalanceret gødning.

Beskær laksebærbuske af og til, da de har tendens til at vokse i krat. Selvom laksebærplanter ikke er så tornede som brombær, kan priklerne gøre bærplukning vanskelig.

Anbefalede: