Brug af kasser til stueplanter: Sådan laver du en indendørs plantekasse

Indholdsfortegnelse:

Brug af kasser til stueplanter: Sådan laver du en indendørs plantekasse
Brug af kasser til stueplanter: Sådan laver du en indendørs plantekasse

Video: Brug af kasser til stueplanter: Sådan laver du en indendørs plantekasse

Video: Brug af kasser til stueplanter: Sådan laver du en indendørs plantekasse
Video: 5 Easy Tips for Gardening in Planter Boxes 🍓🥒👇 2024, April
Anonim

Du har måske eller helt sikkert set hjem med vindueskasser fyldt med planter og blomster, men hvorfor ikke plantekasser indendørs? Hvad er en stueplantekasse? En indendørs plantekasse er et simpelt gør-det-selv-projekt, der bringer det udendørs ind ved at skabe kasser til stueplanter.

Hvad er en stueplanteboks?

En stueplantekasse er bogstaveligt t alt, hvad det lyder som, en plantekasse indendørs. Æsker til stueplanter kan købes, og der er tonsvis af fantastiske at vælge imellem, eller du kan lave dine egne plantekasser indendørs.

Idéer til æsker til stueplanter

En indendørs plantekasse kan antage mange former. Det kan ligne en traditionel udvendig vindueskasse, enten fastgjort til væggen eller hævet på ben, enten lange eller korte, eller plantekasser indendørs kan placeres langs et vindue, som de er udenfor, eller på enhver væg eller overflade, forudsat at der er lys nok.

En anden ting at overveje udover lys er, hvad planter vil komme til, det er dem, der kan lide det samme som vand, jord og gødningsbehov. Hvis du skal bruge planter med forskellige behov, vil du gerne potte dem individuelt og putte dem i stueplantekassen. På den måde kan de tages ud separat og administreres.

Mange kasser til stueplanter er netop det, kasser. Gamle trækasser fungerer smukt, eller du kan købetræ og byg din egen. Andre materialer, såsom metal og plastik, fungerer også. Brug virkelig din fantasi og find på noget fantastisk.

Sådan laver man en indendørs plantekasse

Det første skridt til at lave stueplantekasser er at købe træ og derefter enten skære det til den ønskede dimension eller få det skåret i butikken. Træet skal være mindst 15 cm dybt for at kunne rumme en urtepotte eller anden vækstbeholder.

Slib derefter træet glat og påfør vandfast lim på de nederste kanter. Læg den limede ende på afstandsstykker og klem de to ender fast til bundstykket. Forbor pilothuller til fastgørelseselementerne og afslut derefter samlingen ved at fastgøre bunden til siderne med galvaniserede finishsøm.

Gentag ovenstående for at fastgøre endestykkerne til bunden af den indendørs plantekasse. Når kassen er blevet samlet, forsegles det indvendige med indvendig maling, bejdse eller polyurethan finish.

Når malingen eller pletten er tørret, skal du male resten af den indendørs plantekasse færdig. Lad det tørre, og gør det, hvis det hænger. Nu er det tid til at plante! Hvis du planter direkte i kassen, skal du sørge for at sørge for drænhuller; ellers er det blot et spørgsmål om at plante i potter (med drænhuller) og derefter placere i din nye plantekasse indendørs.

Anbefalede: