Growing Green Globe Artiskokker – Sådan planter man Green Globe Artiskokplanter

Indholdsfortegnelse:

Growing Green Globe Artiskokker – Sådan planter man Green Globe Artiskokplanter
Growing Green Globe Artiskokker – Sådan planter man Green Globe Artiskokplanter

Video: Growing Green Globe Artiskokker – Sådan planter man Green Globe Artiskokplanter

Video: Growing Green Globe Artiskokker – Sådan planter man Green Globe Artiskokplanter
Video: Artiskokker i køkkenhaven 2024, April
Anonim

Oftest dyrker gartnere planter enten for deres visuelle tiltrækningskraft, eller fordi de producerer velsmagende frugter og grøntsager. Hvad hvis du kunne gøre begge dele? The Green Globe Improved artiskok er ikke kun en meget nærende fødevare, planten er så attraktiv, at den også dyrkes som prydplante.

Green Globe Artiskokplanter

The Green Globe Improved artiskok er en flerårig arvestykke med sølvgrønne blade. Hårdføre i USDA-zoner 8 til 11, grønne jordskokkeplanter kræver en lang vækstsæson. Når de startes indendørs, kan de dyrkes som enårige i koldere klimaer.

Green Globe artiskokplanter vokser til en højde på 4 fod (1 m.). Blomsterknoppen, den spiselige del af artiskokplanten, udvikler sig på en høj stilk fra midten af planten. Green Globe artiskokplanter producerer tre til fire knopper, som er 2 til 5 tommer (5-13 cm.) i diameter. Hvis artiskokknoppen ikke høstes, vil den åbne sig i en smuk lilla tidsellignende blomst.

Sådan planter man Green Globe Artiskok Stauder

Green Globe Forbedrede artiskokplanter kræver en vækstsæson på 120 dage, så direkte såning af frø om foråret anbefales ikke. Begynd i stedetplanter indendørs mellem slutningen af januar og begyndelsen af marts. Brug en 3 eller 4 tommer (8-10 cm.) plantekasse og en næringsrig jord.

Kogler er langsomme til at spire, så lad tre til fire uger for frøene spire. Varme temperaturer i intervallet 70 til 75 grader F. (21-24 C.) og let fugtig jord forbedrer spiringen. Når den er spiret, skal du holde jorden fugtig, men ikke fugtig. Artiskokker er også tunge foderstoffer, så det er tilrådeligt at begynde ugentlige påføringer med en fortyndet gødningsopløsning. Når frøplanterne er tre til fire uger gamle, skal du aflive de svageste artiskokplanter, så der kun er én tilbage pr. potte.

Når frøplanterne er klar til omplantning i staudebede, skal du vælge et solrigt sted med god dræning og rig, frugtbar jord. Inden plantning skal du teste jorden og justere om nødvendigt. Green Globe Forbedrede artiskokplanter foretrækker en jord-pH mellem 6,5 og 7,5. Ved plantning skal flerårige artiskokplanter placeres med mindst 1 m fra hinanden.

Green Globe artiskokpleje er ret simpelt. Flerårige planter klarer sig bedst med årlige påføringer af organisk kompost og en afbalanceret gødning i vækstsæsonen. For at overvintre i områder med frost skal du skære artiskokplanterne ned og beskytte kronerne med et tykt lag barkflis eller halm. Sorten Green Globe fortsætter med at være produktiv i fem år eller mere.

Growing Green Globe Artiskokker som enårige

I hårdførhedszoner 7 og koldere kan Green Globe artiskokplanter dyrkes som etårige haveplanter. Start frøplanter som anvist ovenfor. Det er bedst at transplantere artiskokfrøplanter i havenefter fare for frost, men vent ikke for længe.

For at sikre, at de blomstrer det første år, skal artiskokker udsættes for temperaturer under 50 grader F. (10 C.) i mindst ti dage til to uger. Hvis en uventet sen frost er i prognosen, skal du sørge for at bruge frosttæpper eller rækkebetræk til at beskytte artiskokplanter.

Green Globe Forbedrede artiskokker er også fremragende containerplanter, hvilket giver nordlige gartnere endnu en mulighed for at dyrke artiskokker. For at dyrke en flerårig artiskok skal du trimme planten 8 til 10 tommer (20-25 cm.) over jordgrænsen om efteråret, efter høsten er færdig, men før frysepunktet ankommer. Opbevar potterne indendørs, hvor vintertemperaturerne forbliver over 25 grader F. (-4 C.).

Planter kan flyttes udendørs, når det frostfrit forårsvejr er ankommet.

Anbefalede: