Forskellige typer haveslanger - Lær om forskellige anvendelser af haveslanger

Indholdsfortegnelse:

Forskellige typer haveslanger - Lær om forskellige anvendelser af haveslanger
Forskellige typer haveslanger - Lær om forskellige anvendelser af haveslanger

Video: Forskellige typer haveslanger - Lær om forskellige anvendelser af haveslanger

Video: Forskellige typer haveslanger - Lær om forskellige anvendelser af haveslanger
Video: Tips for Choosing the Right Garden Hose! 💦👍// Garden Answer 2024, April
Anonim

Selv om det ikke ligefrem er det mest fascinerende emne inden for havearbejde at læse om, er slanger en nødvendighed for alle gartnere. Slanger er et værktøj, og som med ethvert job er det vigtigt at vælge det rigtige værktøj til opgaven. Der er mange slanger at vælge imellem, og hvilken slange du skal bruge afhænger af stedet og planterne, men også dine egne præferencer. Fortsæt med at læse for at lære om forskellige typer haveslanger og specifikke anvendelser af haveslanger.

Oplysninger om haveslange

Det kan virke som om en slange bare er en slange. Hvert forår fylder boligforretninger og havecentre dog gangene med forskellige typer haveslanger. Disse slanger kommer i mange forskellige længder, oftest 25-100 fod (7,6 til 30 m.). Hvilken længde du har brug for afhænger naturligvis af, hvad du vander. Hvis din have kun er 10 fod væk fra studsen, er det sandsynligvis ikke nødvendigt at købe en 100 fod lang slange (30 m.). Ligeledes, hvis din have ligger langt bagerst i din have, skal du muligvis købe mere end én slange og tilslutte dem for at nå haven.

Slanger kommer også i forskellige diametre. Den mest almindelige er en ½ tomme (1,2 cm.) diameter, selvom du også kan få slanger med en 5/8eller ¾ tomme (1,58 til 1,9 cm.) i diameter. Slangens diameter styrer, hvor hurtigt vandet strømmer gennem den. I gennemsnit spreder en slange med en diameter på ½ tommer ni gallons vand i minuttet, mens slanger med en diameter på 5/8 tomme spreder femten liter vand i minuttet, og ¾-tommers slanger kan sprede op til femogtyve liter vand pr. minut. Ud over dette påvirker længden af slangen også vandgennemstrømning og tryk. Jo længere slangen er, jo mindre vandtryk vil du have.

Størrelsen er ikke den eneste forskel på haveslanger. De kan også være konstrueret af forskellige mængder af lag eller lag. Jo flere lag, jo stærkere og mere holdbar bliver slangen. Slanger er norm alt mærket som et til seks lag. Det er dog, hvad slangen faktisk er lavet af, der afgør dens holdbarhed. Haveslanger er norm alt lavet af vinyl eller gummi. Vinylslanger er lette, men de bøjer lettere og holder ikke så længe. Vinylslanger er også billigere. Gummislanger kan være meget tunge, men de holder længere, hvis de opbevares korrekt.

Nogle slanger er lavet med metalspoler eller ledninger mellem lag af vinyl eller gummi. Disse spoler er beregnet til at gøre dem knækfri. Derudover varmer sorte slanger op i solen, og hvis der er blevet efterladt vand i dem, kan vandet være for varmt til planter. Grønne slanger forbliver køligere.

Brug af slanger i haven

Der er også specifikke anvendelser for specifikke haveslanger. Sprinklerslanger er lukket i den ene ende, og vand presses derefter ud af små huller langs slangen. Sprinklerslanger bruges ofte til vanding af græsplæner eller nyplantningsenge. Soaker slanger er lavet af et porøst materiale, der tillader vand for langsomt at sive ind i rodzonerne på nyplantede bede. Hovedformålet med flade haveslanger er nem opbevaring.

For at få den længste levetid ud af hvilken slange du foretrækker, bør følgende tip hjælpe:

  • Opbevar slanger ude af direkte sollys.
  • Dræn- og spoleslanger mellem brug.
  • Opbevar slanger ved at hænge dem.
  • Lad ikke slanger forblive bøjede, da dette kan føre til et permanent svagt punkt på slangen.
  • Dræn og opbevar slanger i en garage eller et skur gennem vinteren.
  • Lad ikke slanger ligge ude, hvor de kan blive kørt over eller snublet på.

Anbefalede: