What Is A Zelkova Tree - Lær, hvor man dyrker japanske Zelkova-træer

Indholdsfortegnelse:

What Is A Zelkova Tree - Lær, hvor man dyrker japanske Zelkova-træer
What Is A Zelkova Tree - Lær, hvor man dyrker japanske Zelkova-træer

Video: What Is A Zelkova Tree - Lær, hvor man dyrker japanske Zelkova-træer

Video: What Is A Zelkova Tree - Lær, hvor man dyrker japanske Zelkova-træer
Video: Зелковое дерево 2024, Kan
Anonim

Selv hvis du har set japanske zelkovaer vokse i din by, er du måske ikke bekendt med navnet. Hvad er et zelkova-træ? Det er både et skyggetræ og et prydplante, der er ret koldt hårdfør og meget let at dyrke. For flere fakta om japanske zelkova-træer, herunder oplysninger om plantning af zelkova-træer, læs videre.

Hvad er et Zelkova-træ?

Hvis du læser oplysninger om zelkova-træer, vil du opdage, at japansk zelkova (Zelkova serrata) er et af de bedste store skyggetræer, der findes i handelen. Japansk zelkova, der er hjemmehørende i Japan, Taiwan og det østlige Kina, vinder gartnerhjerter med sin yndefulde form, tætte løv og attraktive bark. Den er også en god erstatning for amerikansk elm, da den er resistent over for hollandsk elmesygdom.

Japanske Zelkova-træfakta

Ifølge japanske zelkova-træfakta er træerne vaseformede og vokser hurtigt. De er elegante træer, der er værd at overveje, hvis du har brug for mellemstore til store løvtræer til din baghave. Den modne højde af et zelkova-træ er 60 til 80 fod (18 til 24 m.) høj. Træets spredning er omtrent den samme, hvilket skaber et imponerende, attraktivt landskabstræ. Du skal have en rimelig stor baghave for at plante en.

Træets blade kan give en vidunderlig efterårsvisning, der skifter fra frisk grøn til gylden og rust i efteråret. Bagagerummet er også attraktivt. Efterhånden som træet ældes, skrælles barken tilbage for at afsløre orange-brun indre bark.

Where to Grow Japanese Zelkova

Hvis du er interesseret i plantning af zelkova-træer, vil du blive glad for at høre, at zelkova nemt vokser i gennemsnitlig jord, selvom den foretrækker rig, fugtig muldjord. Plant træet i fuld sol og veldrænet jord.

Modne zelkova-træer tåler en vis tørke. Men gartnere, der er involveret i plantning af zelkova-træer, skal vide, at disse træer vokser bedre med regelmæssig kunstvanding i tørre somre.

Hvis du bor i et køligt eller moderat klima, kan din region være ideel til plantning af zelkova-træer. Hvis du vil vide, hvor japansk zelkova skal dyrkes, klarer de sig bedst i U. S. Department of Agricultures plantehårdhedszone 5 til 8.

Japanske zelkova-træoplysninger fortæller dig, at det fungerer godt som et skyggetræ i din baghave. Zelkova kan dog også plantes som gadetræer. De er meget tolerante over for byforurening.

Anbefalede: