Plukke passionsfrugt: Lær hvordan og hvornår du skal høste passionsfrugt

Indholdsfortegnelse:

Plukke passionsfrugt: Lær hvordan og hvornår du skal høste passionsfrugt
Plukke passionsfrugt: Lær hvordan og hvornår du skal høste passionsfrugt

Video: Plukke passionsfrugt: Lær hvordan og hvornår du skal høste passionsfrugt

Video: Plukke passionsfrugt: Lær hvordan og hvornår du skal høste passionsfrugt
Video: Three things to know about PASSSION Fruit 2024, April
Anonim

Hvornår plukker du passionsfrugt? Interessant nok er frugten ikke høstet fra vinstokken, men er faktisk klar til at spise, når den falder af planten. Frugter modnes på forskellige tidspunkter af året med hensyn til plantezonen. Disse fakta gør det svært at vide, hvornår man skal høste passionsfrugt, især i køligere områder. Andre ting at overveje er arter og sted. De to frugtsorter har hver deres modenhedstid, hvor lilla frugter modner tidligere end gule frugter. Den bedste test for modenhed og passionsfrugthøst er smagstesten. Nyd dig vej til en vellykket høst af sød-syrlig frugt.

Hvornår vælger du passionsfrugt?

Passionsfrugtranken er en subtropisk til tropisk plante, der ikke kan tåle frostgrader. Det er klassificeret i to former, den gule og lilla art. Hver form har små forskelle uden for den åbenlyse farveforskel, med den lilla frugtvine en mere hårdfør stamme, der kan modstå tempererede klimaer med en vis beskyttelse. I køligere områder modnes frugter meget senere end dem, der dyrkes i varme områder med lang sæson. Tricket til at vide, hvordan man høster passionsfrugt ligger i erfaring og smagspræference.

Den lilla passionsfrugt er hjemmehørende i Brasilien og dyrkes bredt i tropiske til subtropiske områder. Denne vinstok ser ud til at have en større tolerance over for køligere forhold og modnes senere end sin gyldne fætter. Oprindelsen af den gule form er ukendt, men den kaldes også tropisk passionsfrugt. Frugter begynder norm alt at dukke op på vinstokke, der er et til tre år gamle, med tidligere frugter i varmere områder.

Den gule vinstok med frugt blomstrer april til november, mens de lilla blomstrer i marts til april. Frugter kan forventes at modnes 70 til 80 dage efter bestøvning. Det betyder, at passionsfrugtens høsttid er omkring slutningen af sommeren til efteråret for lilla vinstokke og kan være gennem vinteren for den gule form.

Sådan høster man passionsfrugt

Du vil vide, at det er tid til at høste, når frugterne er fyldige, har en lille giv og er fuldt farvede. I de gule former er farven dybt gylden, og de lilla frugter vil være næsten sorte. Lidt rynkede frugter er supermodne og vil have en sødere smag end passionsfrugter med glat skind.

De modneste frugter falder simpelthen af vinstokken, så hold området under din plante frit for at gøre det lettere at finde frugten. Frugter, der stadig er på vinstokken og har ændret sig fra grøn til lilla eller gul, er også modne og kan plukkes direkte fra træet.

Giv blot vedhæftede frugter et blidt twist, når du plukker passionsfrugt fra vinstokken. Grøn passionsfrugt modnes ikke helt af vinstokken, men modne frugter vil udvikle en dybere, sødere smag, hvis de ikke spises i flere dage.

Opbevaring af passionsfrugt

Efter du har plukket passionsfrugter, kan du opbevare dem i en uge eller mere i køleskabet. Når du plukker passionsfrugt, skal du placere dem i kasser eller kasser, hvor luften kan cirkulere. Brug ikke en pose, da frugten kan forme sig.

Vask og tør frugten og opbevar den i fryseren i køleskabet eller i netposer. Kommercielle avlere belægger frugten med paraffin for at muliggøre lettere forsendelse og holde frugten frisk i op til 30 dage.

Hvis du vil have frugten til at modne lidt mere, så lad den stå på køkkenbordet i et par dage. Smagen bliver sødere og mere afbalanceret. Brug passionsfrugt frisk, som et krydderi eller kogt ned til at tilføje til desserter. Den rige smag bruges også i cocktails, som juice og i lækker is.

Anbefalede: