Cool Season Grass Identifiers - Forskellen mellem varme og kølige sæsongræsser

Indholdsfortegnelse:

Cool Season Grass Identifiers - Forskellen mellem varme og kølige sæsongræsser
Cool Season Grass Identifiers - Forskellen mellem varme og kølige sæsongræsser

Video: Cool Season Grass Identifiers - Forskellen mellem varme og kølige sæsongræsser

Video: Cool Season Grass Identifiers - Forskellen mellem varme og kølige sæsongræsser
Video: Cool-Season Grasses: Which Grass is Which? 2024, Kan
Anonim

Hvad er køligt græs? Køligt græs er velegnet til tempererede og koldere klimaer. Disse planter vokser bedst om foråret og sommeren og går næsten i dvale om vinteren, når temperaturen falder. Der er mange varianter, hvoraf de fleste er bundgræs. Hvis du bor i en køligere zone, skal gartneren overveje nogle vigtige spørgsmål. For eksempel, "Hvornår kan jeg plante kølige sæsongræsser, og hvilke kølige sæsongræsser er bedst for mig?" Begge spørgsmål er vigtige for at vælge det rigtige græs og etablere det korrekt.

Hvad er Cool Grass?

De fleste kølige sæsongræsser er græstørv. Planterne har det bedst om foråret og efteråret, når der er rigeligt med vand. De mest almindelige typer af kølige sæsongræsser inkluderer:

  • Flerårig rajgræs
  • Enårig rajgræs
  • Højsvingel
  • krybende svingel
  • Kentucky bluegrass
  • Blågræs
  • Bentgrass

Der er også nogle fede årstidens prydgræsser, velegnet til bede og containere. Prydgræsser fra den kølige sæson findes i mange varianter, men nogle få er:

  • Northern Sea oats
  • svingel
  • Tufet hårgræs
  • Morgræs

Disse typer græs begynder at vokse om foråret ogkan være stedsegrøn eller blive brun om vinteren. De vil også gå i dvale og brune i meget varme somre, medmindre de er forsynet med dækning fra solens brændende stråler og masser af vand.

Cool Season Grass Identifiers

Der er nogle generelle karakteristika, som er vigtige kendetegn for græs i den kolde sæson og omfatter:

  • De fleste kølige sæsongræsgræsser samler sig med undtagelse af Kentucky bluegrass, som har jordstængler.
  • Deres rødder af græs i den kølige sæson kan vokse ved 50 grader Fahrenheit (10 C.), men bliver langsommere, når temperaturen overstiger 90 (32 C.) eller falder til 32 grader Fahrenheit (0 C.).
  • De fleste af disse græsser har en bred mellemåre, selvom nogle har rullede blade og flere årer.
  • Enhver af de kølige sæsongræsser bliver brune ved høj varme, muligvis med undtagelse af høj svingel, som har overlegen varmetolerance.

Forskel mellem varme og kølige sæsongræsser

Varme sæsongræsser vokser bedst i de sydlige dele af USA, mens kølige sæsongræsser klarer sig godt i tempererede og nordlige klimaer. Det er vigtigt at vide, hvilket græs der er bedst egnet til din zone, ellers får du en brun eller syg plæne.

Design med prydgræsser fra den kølige sæson skal tage hensyn til deres tilbøjelighed til at "brune ud" om sommeren. Med nogle græsser skaber dette en dejlig glorieeffekt, mens andre bare ser døde ud.

Alle typer af kølig sæsongræs vokser mest om foråret, mens varme sæsongræsser lægger al deres energi i sommervækst. De vokser langsommereend kølige sæsongræsser og bruge meget af de første to år til at etablere dybe rodsystemer med lidt kronevækst.

Hvornår kan jeg plante kølige sæsongræsser?

Det bedste tidspunkt at plante græstørv i kølige sæsoner er om foråret eller efteråret. Græsgræs i den kølige sæson har brug for vernalisering for at fremtvinge spiring. Dette opnås af vinterens kølige temperaturer og korte dagslængder. Så græsfrøet, når jorden er mindst 40 til 45 grader Fahrenheit (4-7 C.).

Omvendt vil varme græsser plantet om efteråret ikke spire før foråret, hvilket er det optimale tidspunkt at plante disse typer. Frøet ligger i dvale, indtil jordtemperaturen er varm.

Anbefalede: